Boek
Nederlands

Kerstmis met Fien en Milo

Pauline Oud (auteur)
+1
Kerstmis met Fien en Milo
×
Kerstmis met Fien en Milo Kerstmis met Fien en Milo

Kerstmis met Fien en Milo

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Titel
Kerstmis met Fien en Milo
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811421

Besprekingen

In de reeks rond ‘Fien en Milo’ van Pauline Oud spelen een muis en een konijn de hoofdrol. Samen beleven zij allerlei gebeurtenissen uit een kinderleven: eten, in bad gaan, slapen, eendjes voeren, naar zee gaan, enzovoort. Het belangrijke verschil met peuterboeken over gewone kinderen is dat er hier geen ouders meespelen. In Kerstmis met Fien en Milo volgt de lezer de hoofdpersonages op de dag voor kerstmis, wanneer ze een boom gaan kiezen en versieren. Vervolgens maken ze een sneeuwpop, want in peuterboeken sneeuwt het altijd met kerst. Op het einde heeft Milo de muis ook voor de sneeuwpop een klein kerstboompje gemaakt.
Het verhaal wordt afgewisseld met vragen aan de jonge lezer: die mag bijvoorbeeld raden welke kerstboom Fien en Milo kiezen en oefent zo zijn woordenschat en ruimtelijk inzicht. Bij het kiezen van de kerstballen en de versiering kunnen de peuters ook de namen van de kleuren oefenen, en wat woordenschat rond vormen.
Qua uitzicht lijken de meeste boek…Lees verder
Konijntje Fien en muis Milo halen een kerstboom in huis want de kersttijd breekt aan. Ze gaan door het besneeuwde landschap en slepen de boom het huis binnen, nadat ze eerst buiten een sneeuwpop hebben gemaakt. Binnen versieren ze de boom met kleurige ballen en andere kerstversieringen. Als de boom klaar is, zet muis Milo ook nog een klein versierd kerstboompje buiten bij de sneeuwpop. Een vriendelijk, eenvoudig kerstverhaal zonder verrassingen. Met korte, eenvoudige zinnen in een stevige letter op geplastificeerd papier met afgeronde hoeken. De achtergrondkleur van elke pagina is in verschillende warme tinten uitgevoerd. Over de zin van het kerstfeest wordt verder geen melding gemaakt. Ook over kerstcadeaus wordt niet gesproken. Het stevig uitgevoerde prentenboek is een deel uit de serie peuterboeken over konijn Fien en muis Milo. Vanaf ca. 2 jaar.

Kerstmis met Fien en Milo

Fien en Milo gaan een kerstboom kopen. Ze stappen door de sneeuw in hun warme kleren. Morgen is het Kerstmis. Ze kiezen een kerstboom en stappen terug naar huis. In de tuin maken ze een mooie sneeuwpop met een mond van steentjes en een stokje als neus. De sneeuwpop krijgt zelfs een muts en een sjaal. Dan gaan Fien en Milo naar binnen met de kerstboom. Die moet natuurlijk nog versierd worden. Ze kiezen kerstballen en slingers en lichtjes en maken er iets moois van. Fien is heel blij met het resultaat. Maar waar is Milo nu? Milo is terug naar buiten gegaan en heeft een klein kerstboompje naast de sneeuwpop gezet. Nu is het ook Kerstmis voor de sneeuwpop! Als het Kerstmis is, zitten ze gezellig bij elkaar. Ze drinken warme chocolademelk en genieten van wat lekkernijen. Kerstmis met Milo en Fien is fijn! De nadruk in dit boekje ligt op het kiezen. Fien en Milo maken daar werk van. Ze sommen hun keuzes op en kiezen doordacht. Voor peuters is dit ideaal om wat woordenschat op te doen. Mi…Lees verder

Over Pauline Oud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Hannah Nijland

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia