Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Meester Kikker

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Meester Kikker
×
Meester Kikker Meester Kikker
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Meester Frans verandert zo nu en dan in een kikker; als de kinderen ontdekken dat de directeur van de school soms een ooievaar wordt, bedenken ze een plan om hun meester te beschermen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Meester Kikker
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023 | Andere uitgaven
134 p. : ill.
ISBN
9789025885366 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Een fantasierijk kinderverhaal over een leraar die van gedaante wisselt. Meester Frans verandert zo nu en dan in een kikker. Als hij het aan de de kinderen in zijn klas vertelt, denken ze dat hij een grap maakt. Maar dan ontdekken ze dat hij de waarheid vertelt, en dat de directeur van de school soms een ooievaar wordt! De kinderen bedenken een plan om hun meester te beschermen tegen de aanvallen van de ooievaar. In duidelijke taal en met humor geschreven. Met vrolijke gekleurde illustraties in een ongecompliceerde tekenstijl. AVI-niveau E5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Paul van Loon (Geleen, 1955) is een alom bekende Nederlandse schrijver, scenarioschrijver, acteur en zanger. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Meester Kikker

Meester Frans heeft een geheim: als hij heel erg veel aan kikkers denkt, dan verandert hij in een kikker. De kinderen geloven hem eerst niet en als Sita, Wouter en Dennis op onderzoek uitgaan, gebeurt er helemaal niets. Maar dan verandert hij in de klas in een kikker! Nu is goede raad duur. Want hoe wordt hij nu terug een mens? Pas als hij een dikke bromvlieg eet, zo blijkt. Vanaf nu heeft Wouter er steeds eentje bij zich, in een potje. Je weet maar nooit. De kinderen doen er alles aan om hun meester te beschermen, vooral tegen meneer Stork, de directeur die voortdurend strafpunten uitdeelt en het vooral op meester Frans gemunt heeft. Meneer Stork heeft echter ook een geheim: hij verandert in een grote, gemene zwarte ooievaar, die alleen weer mens wordt als hij een kikker opeet. De kinderen lokken hem in de val, en zorgen ervoor dat hij nooit meer kikkers eet. En dan is er nog Juf Suzan: meester Frans is verliefd op haar. Kan zij houden van een man die in een kikker verandert? Dit …Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia