Boek
Nederlands

Kleine uil en de boem

Paul Friester (auteur), Philippe Goossens (illustrator), M.E. Ander (vertaler)
Kleine uil ziet een rode ballon, een boem. Maar hij vliegt weg. Kleine uil wordt verdrietig en vraagt alle dieren of ze de boem hebben gezien. Maar wat is een boem? Prentenboek met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Verdrietig zijn, Taal
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Kleine uil en de boem
Auteur
Paul Friester
Illustrator
Philippe Goossens
Vertaler
M.E. Ander
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ich will mein BUMM!
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789051165555 (hardback)

Besprekingen

Kleine uil ziet een rode ballon (een ‘boem’) langskomen. Het krijgt geen kans hem te pakken en verdrietig roept hij de hulp in van de andere bosdieren. Die begrijpen niet wat een boem is, totdat het uiltje de ballon heeft gevonden. Het eenvoudige verhaaltje biedt een herhalend element en heeft een onverwacht einde. De voornamelijk tweepaginagrote illustraties zijn evenals het verhaaltje, eenvoudig van opzet en kleurencombinaties. Het platte decor van het bos met een enkele boom plus de dieren is in groene en bruine tinten afgebeeld. De dieren zien er vriendelijk uit en zijn herkenbaar, al heeft de uil wel heel grote ogen. De voorkant van het boek oogt aantrekkelijk door de kleine uil en de grote rode ballon. De serie over ‘Heule Eule’ is in het Nederlands vertaald als ‘kleine uil’, maar een terugkerend thema is dat het uiltje huilt, omdat het nog niet goed kan uitleggen wat er aan de hand is. Eerder verscheen 'Waarom huil je, kleine uil?' (2004). Dit verzorgde prentenboek met verrasse…Lees verder

Kleine uil en de boem

Kleine uil ziet een 'boem' voorbij vliegen. Wanneer hij de ballon niet meer kan zien, is hij triestig en begint hij te wenen. Verschillende dieren willen hem helpen, maar ze weten niet wat een boem is. Tot raaf langskomt en denkt te weten waar iedereen naar op zoek is: een rode ballon! Kleine uil is blij en als de ballon gevonden is, prikt hij erin ... BOEM!Eenvoudig en lief verhaal over een uiltje dat verdrietig is en geholpen wordt door zijn vele vriendjes. De paginagrote tekeningen zijn heel warm van kleur. Er komen verschillende dieren aan bod. Wel een beetje jammer dat je vanaf het begin weet dat uiltje op zoek is naar een ballon, zo gaat de nieuwsgierigheid wat verloren. In de tekst staat op een bepaalde pagina het woord 'langs' twee keer naast elkaar gedrukt. Een foutje dat had vermeden kunnen worden, maar niet wegneemt dat het een gezellig prentenboekje is.


Suggesties