Boek
Nederlands
Auri is een jonge vrouw die woont in het ondergronds gangenstelsel onder de Universiteit. Ze bereid zich voor op de komst van 'hem'.
Titel
De muziek van de stilte
Auteur
Patrick Rothfuss
Illustrator
Marc Simonetti
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The slow regard of silent things
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
173 p. : ill.
Aantekening
Verhaal rond het personage Auri uit De kronieken van Kvothe
ISBN
9789022572177 (hardback)

Besprekingen

Karakterschets van een personage uit de serie 'De naam van de wind'*. Het is een losstaand boek, maar wat lastig te begrijpen is voor iemand die de serie niet gelezen heeft. Het verhaal volgt de persoon Auri, een enigmatische jonge vrouw die een verborgen leven leidt in de krochten van de Universiteit. Een vreemd werk over een vreemde persoon, die voornamelijk bezig is dingen op hun plaats te leggen volgens een systeem dat alleen in haar hoofd bestaat. Met paginagrote zwart-witte pentekeningen. Charmant, maar niet zo toegankelijk. Normale druk.

Over Patrick Rothfuss

Patrick James Rothfuss (6 juni 1973, Madison, Wisconsin) is een Amerikaans schrijver van fantasy en een collegedocent. Hij is het bekendst door de serie The Kingkiller Chronicle, dat door verschillende uitgeverijen werd geweigerd vooraleer het eerste deel, De Naam van de Wind, in 2007 door DAW/Penguin werd gepubliceerd.

Biografie

Patrick Rothfuss werd geboren in Madison, Wisconsin, en groeide op als een enthousiast lezer, ook al omdat het weer in zijn regio bar slecht was en hij geen televisie had. In 1991 ging hij studeren aan de Universiteit van Wisconsin-Stevens Point. Oorspronkelijk wilde hij studeren voor chemisch ingenieur, maar hij veranderde van gedachten en ging voor klinische psychologie.

In 1999 studeerde Rothfuss af in Engels. Na het ontvangen van zijn MA aan de Washington State University keerde hij twee jaar later terug om in Stevens Point les te geven.

Rothfuss' eerste boek, The Song…Lees verder op Wikipedia