In een kuuroord in Zwitserland worstelen twee bejaarde vrienden met het ouder worden.
Onderwerp
Ouder worden
Titel
Youth / written and dir. by Paolo Sorrentino
Regisseur
Paolo Sorrentino 1970-
Componist
David Lang 1957-
Acteur
Michael Caine Rachel Weisz Paul Dano Harvey Keitel Jane Fonda
Taal
Engels
Parallelle titel
La giovinezza
Uitgever
Paradiso, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
118 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414937033232
mooov

Besprekingen

Speelfilm uit 2015 van de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezza; Il divo). In een luxueus kuuroord in Zwitserland brengen twee bejaarde vrienden hun vakantie door: Fred Ballinger (Michael Caine) is een gepensioneerde componist en dirigent, filmregisseur Mick Boyle (Harvey Keitel) werkt aan het scenario van wat zijn laatste meesterwerk moet worden. De twee geven commentaar op hun medegasten en kijken terug op hun leven. Fred krijgt bezoek van zijn dochter Lena (Rachel Weisz) die door haar echtgenoot is verlaten en haar vader liefdeloosheid verwijt. Laura van Zuylen (Filmkrant november '15) geeft 4 1/2 ster voor een film die 'rijk is aan levensopvattingen en observaties.' André Waardenburg (NRC 28-10-'15) schrijft dat de film prachtig in beeld is gebracht, met surrealistische terzijdes en met naast veel humor ruimte voor serieuze zaken. Hij ziet ook 'een teleurstellende anticlimax' bij een 'verder in alle opzichten imponerende film' en geeft 4 sterren. De film kreeg …Lees verder

Over Paolo Sorrentino

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Paolo Sorrentino (Napels, 31 mei 1970) is een Italiaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn film La grande bellezza won in 2014 een Oscar voor de beste buitenlandse film.

Biografie

Paolo Sorrentino verloor op zeventienjarige leeftijd zijn beide ouders door een ongeval als gevolg van een gaslek in hun woning.

In 1998 schreef hij mee aan het scenario voor de film Polvere di Napoli.

Als regisseur verwierf hij internationale erkenning met de film Le conseguenze dell'amore, over het leven van een eenzame Italiaan die in Zwitserland hand-en-spandiensten verleent aan de maffia. De film werd in 2004 genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

In 2008 regisseerde Sorrentino Il divo, een biopic over het leven van de voormalige Italiaanse premier Giulio Andreotti. Deze werd beschuldigd van banden met de maffia. Ook deze film kreeg een nominatie voor de Gouden Palm. …Lees verder op Wikipedia