Dvd
Engels
Lenny Belardo, de eerste Amerikaan die tot paus benoemd wordt, breekt met het liberale streven van zijn voorganger en gaat onorthodox te werk.
Titel
The young pope
Regisseur
Paolo Sorrentino 1970-
Acteur
Jude Law Diane Keaton Silvio Orlando
Componist
Lele Marchitelli
Taal
Engels
Uitgever
Lumiere, © 2016
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
10 x 55 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003480849

Besprekingen

Italiaans-Spaans-Franse dramaserie (Engelstalig), bedacht en geregisseerd door Paolo Sorrentini (Youth; La grande bellezza). De hoofdrollen worden vervuld door Jude Law (Spy; Side effects) en Diane Keaton (Ruth & Alex; And so it goes). Lenny Belardo, aartsbisschop van New York, is gekozen tot paus. Hij neemt de naam Pius XIII aan en breekt met het liberale streven van zijn voorganger. Veertiger Lenny werd als achtjarig jongetje door zijn hippie-ouders achtergelaten in het weeshuis en is opgevoed door zuster Mary (Keaton), die altijd zijn vertrouweling is gebleven en nu door hem benoemd wordt tot persoonlijk secretaris. Lenny treedt onorthodox op en gaat zeer hardvochtig om met zijn tegenstanders, de enige die hem aankan is zijn voormalige mentor, kardinaal Michael Spencer (James Cromwell). Bor Beekman (Volkskrant 2-11-'16) geeft na twee afleveringen 4 sterren: '(...) beelden die je niet vergeet (...) carrièrehoogtepunt van Law (...) Sorrentino spot en flirt met alle gewoonten en tekor…Lees verder

Over Paolo Sorrentino

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Paolo Sorrentino (Napels, 31 mei 1970) is een Italiaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn film La grande bellezza won in 2014 een Oscar voor de beste buitenlandse film.

Biografie

Paolo Sorrentino verloor op zeventienjarige leeftijd zijn beide ouders door een ongeval als gevolg van een gaslek in hun woning.

In 1998 schreef hij mee aan het scenario voor de film Polvere di Napoli.

Als regisseur verwierf hij internationale erkenning met de film Le conseguenze dell'amore, over het leven van een eenzame Italiaan die in Zwitserland hand-en-spandiensten verleent aan de maffia. De film werd in 2004 genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

In 2008 regisseerde Sorrentino Il divo, een biopic over het leven van de voormalige Italiaanse premier Giulio Andreotti. Deze werd beschuldigd van banden met de maffia. Ook deze film kreeg een nominatie voor de Gouden Palm. …Lees verder op Wikipedia