Boek
Nederlands

Zoek en vind

Olivier Dunrea (auteur)
+1
Zoek en vind
×
Zoek en vind Zoek en vind
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Gansje Gonnie speelt samen met haar vriendjes verstoppertje. Waar is Ollie gebleven? Prentenboek in oblong formaat met stevige pagina's, met kleurenillustraties, flapjes, voel- en ruikelementen en een bordspel. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Zoek en vind
Auteur
Olivier Dunrea
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gossie plays hide and seek
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2009
[14] p. : ill. + 4 kaartjes
ISBN
9789025746834 (hardback)

Besprekingen

Zoek en vind van Olivier Dunrea neemt ons mee in het verstoppertjesspel van Gonnie en zijn vriendjes. Gijsje komt achter de pompoenen vandaan, Eddie wordt gevonden in de boot en Bo in het vogelbad. Alle gansjes zijn terecht behalve Ollie. Zijn vriendjes zoeken hem onder het hooi, tussen de bloemen, in de bijenkorf en bij de kippen, zelfs onder water. Uiteindelijk vinden ze Ollie, die in slaap gevallen was in een ring, bengelend aan een boom.
Met zijn flappen om achter te kijken, stofjes om te voelen en stevige trekstrip is dit boek een echte belevenis. Jammer dat de aangekondigde 'piepjes' niet te vinden zijn op de muizenpagina. De tekeningen in heldere kleuren zijn duidelijk en grappig en de gansjes zijn gezellige figuren in een herkenbare buitenomgeving. Het lijvige kartonboek heeft als extraatje achteraan een uitvouwbaar bordspel.
Peuters en kleuters houden van de spanning bij het zoeken en zullen graag het 'hoera'-moment mee beleven waarop het gezochte ontdekt wordt. …Lees verder
Het gansje Gonnie speelt met haar vier vriendjes verstoppertje. Maar waar is Ollie gebleven? Het wordt een grappige zoektocht tussen de bloemen, de appels, het gras, onder de bloempot, in de bijenkorf, hoog, laag, overal. Met uitschuifbare pijltjes of stevige flapjes, het voelen tussen het gras, ruiken aan bloemen en drukken op een piepje moet er door de lezer zelf actie ondernomen worden. Een dik, origineel, verzorgd uitgegeven, oblong doe-prentenboek met stevige kartonnen bladzijden, met veel details om alle zintuigen te gebruiken. Steeds is er weer iets nieuws te ontdekken. De gansjes zijn te onderscheiden door gekleurde laarsjes of een petje. Achterin zijn los te maken onderdelen voor een soort 'ganzenbordspel', bedoeld om spelenderwijs te leren tellen en kennis te maken met voorzetsels als in, op en onder. Op een witte ondergrond staan per bladzijde overzichtelijk één of twee zwartomlijnde aquarellen in vrolijke kleuren. Op vlinders zit glinsterend papier. Per situatie is een een…Lees verder

Gonnie & vriendjes. Zoek en vind

In dit uiterst aantrekkelijke en charmante boekje boordevol flapjes, luikjes en schuifjes speelt Gonnie, het olijke gansje met de rode laarsjes, verstoppertje met haar vriendjes. Het verhaal is duidelijk ondergeschikt aan de vele leuke schuif- en trekoefeningen. Jonge kinderen zijn meteen dol op dit boek en blijven eindeloos zoeken en proberen. Gelukkig is het boek gemaakt van stevig, dik karton dat heel wat kleine kindervingertjes kan verdragen. Achteraan in het boek komt verhaal nog eens terug in de vorm van een spelletje in ganzenbordvorm. Voor de echte doelgroep is het spelletje nog iets te moeilijk, zo bijvoorbeeld het kop- of muntsysteem waarnaar wordt verwezen. Voor de kinderen is dit echter helemaal niet erg, vol enthousiasme lezen ze het boek nog eens een keer. Dit boekje maakt deel uit van de serie  Gonnie & vriendjes.