Boek
Nederlands

Teun en Otto

Olivier Dunrea (auteur)
+1
Teun en Otto
×
Teun en Otto Teun en Otto
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Otto is Teuns lievelingsknuffel. Hij neemt hem overal mee naartoe. Op een dag laat hij hem heel even alleen. Dan is Otto opeens verdwenen.
Onderwerp
Knuffels
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Teun en Otto / [tekst en illustraties] Olivier Dunrea
Auteur
Olivier Dunrea
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gideon and Otto
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[30] p. : ill.
ISBN
9789025776510 (hardback)

Besprekingen

Het bruine gansje Teun heeft een knuffel die zijn allerliefste vriendje is: Otto. Otto gaat overal mee naartoe en Teun bedenkt de leukste spelletjes voor hun tweetjes. Maar dan wordt Teuns aandacht plots afgeleid door twee konijntjes waar hij toch zo graag mee zou spelen. Hij zet Otto veilig op een muurtje en begint heerlijk te ravotten met zijn nieuwe vriendjes. In hun enthousiasme duwt het drietal Otto echter ongemerkt van zijn muurtje. Het probleem ontstaat wanneer Teun naar huis moet om te eten en hij Otto niet meer vindt waar hij hem achterliet. Hij zoekt tevergeefs op alle plekken waar ze samen speelden. Verdrietig en hulpeloos gaat Teun uiteindelijk op een steen zitten. Hij mist zijn knuffel en weet niet meer wat hij nog kan doen om hem te vinden. Dan ziet hij Otto uit het hoge gras tevoorschijn komen. Die was gelukkig pardoes op de rug van een schildpad gevallen. En opeens beseft Teun weer hoeveel hij van Otto houdt.
Olivier Dunrea weet in zijn reeks 'Gonnie & vriendjes'…Lees verder
Vierkant formaat kartonboekje uit de serie ‘Gonnie en haar vriendjes’ die bestaat uit nog elf andere boekjes*. Gansje Teun is verknocht aan zijn lievelingsknuffel Otto. Hij zwemt met Otto, speelt verstoppertje met hem en leest hem voor uit een boek. Als Teun twee spelende konijntjes ziet, zet hij Otto op een stenen muurtje en gaat hij spelen met de konijntjes. Ze spelen verstoppertje en springen over een pompoen. Als ze over het stenen muurtje springen, tuimelt Otto voorover in het gras. Als mama gans Teun roept, ontdekt hij dat Otto weg is. Teun zoekt in alle hoeken en gaten. Kan hij zijn onmisbare vriend en knuffel vinden? De tekst in groot lettertype, van maximaal twee zinnen per pagina, staat onder de illustraties. De eenvoudige tekeningen zijn gemaakt met inkt en aquarel en zijn helder door de hoofdzakelijk witte achtergrond. Ze bevatten weinig details. Herkenbaar verhaal voor peuters die een favoriete knuffel hebben. Hardkartonnen prentenboekje. Vanaf ca. 2 jaar.

Teun en Otto

Teun is een klein, bruin gansje. Otto is zijn lievelingsknuffel. Als Teun op een dag Otto even alleen laat, is die plots verdwenen! Wat nu? Hij gaat wanhopig op zoek naar Otto, tot hij iets ziet bewegen in het gras. Kan Otto de knuffel lopen?
Lief boekje van Olivier Dunrea, bekend van Gonnie, Gijsje en Ollie. Teuns spelletjes en zijn zoektocht naar Otto worden op een repetitieve manier voorgesteld, maar het samenspel tussen tekst en prenten zorgt ervoor dat dit niet gaat vervelen. En natuurlijk zorgt het onverwachte einde voor een glimlach.