Boek
Nederlands

Speelboek

Olivier Dunrea (auteur)
+1
Speelboek
×
Speelboek Speelboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Zie je Gansje Gonnie en haar vriendjes op de boerderij? En kun je de twee eieren vinden en alle rode dingen? Groot, vierkant kartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties en veel zoekopdrachten. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Speelboek
Auteur
Olivier Dunrea
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2014
[12] p. : ill.
ISBN
9789025759261 (hardback)

Besprekingen

Groot kartonnen kijk- en zoekboek met afgeronde hoeken en gewatteerd omslag uit de succesvolle serie Gonnie & vriendjes. Op de eerste pagina staat een afbeelding van Gonnie en haar vriendjes, met namen. De gansjes zijn te herkennen aan hun kleur of kenmerkende details, zoals laarsjes of pet. Simpele lijntekeningen met zachte kleuren tegen een witte achtergrond. Per pagina of spread wordt een andere zoekopdracht gegeven, zoals vormen of silhouetten herkennen, of dubbele plaatjes zoeken. Voor een volwassene lijken de pagina's overvol en lijken veel gansjes op elkaar op de drukke bladspiegel, maar peuters en kleuters genieten van de vele afbeeldingen en herkennen de gansjes feilloos aan hun kenmerken. In eerste instantie is hulp nodig om de opdrachten te begrijpen, maar daarna kunnen kinderen ook zelfstandig zoeken en plezier beleven. Bekendheid met de serie is handig maar niet noodzakelijk; deze uitgave kan los gelezen worden. Geen flapjes of andere kwetsbare onderdelen. Gedrukt op dik,…Lees verder

Gonnie & vriendjes speelboek

Op de eerste dubbele pagina worden alle vriendjes voorgesteld. Daar kan je altijd eens gaan kijken als je de namen niet meer weet. Op de volgende pagina's spelen Gonnie en haar vriendjes samen op de boerderij, in de natuur, aan de vijver... . Tussen de vele figuurtjes op de prenten staan er opdrachtjes: Mama konijn is een kleintje kwijt. Zie jij hem? of Zie jij drie kleine muisjes? Onderaan staan er afbeeldingen die je terug moet zoeken op de grote prent. Zo komen ook vormen en vooral tellen aan bod. Kleuren worden ook niet vergeten en, helemaal achteraan, silhouetten. Mooi speel- en zoekboek dat kleuters helpt bij het ontwikkelen van ruimtebegrippen en bij het leren tellen. En dat in zo'n knappe uitvoering met lieve, fijne illustraties zoals we ze kennen van andere Gonnie-boekjes door Olivier Dunrea. Je kan ook meespelen met Gonnie op je iPad.