Boek
Nederlands

Kees en Koosje

Olivier Dunrea (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Kees en Koosje
×
Kees en Koosje Kees en Koosje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als gansje Koosje op ontdekkingstocht gaat, komt haar kleine broertje Kees haar altijd achterna. Koosje heeft er genoeg van! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige aquarellen in rustige kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Broers en zussen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Kees en Koosje / [tekst en illustraties] Olivier Dunrea
Auteur
Olivier Dunrea
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gemma & Gus
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789025776527 (hardback)

Besprekingen

Vierkant formaat kartonboekje uit de serie ‘Gonnie en haar vriendjes’ die bestaat uit nog elf andere boekjes*. In het universum van de gansjes Gonnie, Gijsje en Ollie maken we nu kennis met grote zus Koosje en haar kleine broertje Kees. Samen ontdekken ze de wereld. Waar Koosje gaat, gaat Kees ook. ‘Loop me niet steeds achterna!’ roept Koosje haar kleine broertje toe. Vervolgens trekt Kees op onderzoek uit en volgt Koosje hem overal. Samen ontdekken ze de wereld, maar soms ook alleen. Het boek is door zijn bescheiden formaat ook voor jongere kinderen goed hanteerbaar. De fijne pentekeningen gecombineerd met aquarel zijn in dit boekje verrassend gedetailleerd en nodigen de jonge lezers om samen met de gansjes van alles en nog wat te ontdekken. Daarnaast zit er veel humor in de prenten en vertellen die een geheel eigen verhaal. De tekst is in een vrij groot, schreefloos lettertype weergegeven. De korte, duidelijke zinnen sluiten goed aan bij de beoogde doelgroep. Hardkartonnen prentenbo…Lees verder

Kees en Koosje

Koosje is een klein, geel gansje. Zij is de grote zus. Kees is een kleiner gansje en hij is het kleine broertje. Koosje gaat graag op ontdekking uit en Kees loopt altijd achter haar aan. Ze zien en ontdekken dezelfde dingen en kunnen niet zonder elkaar.

Handig kartonboekje bestemd voor jonge peuters. De heel mooie en lieve figuurtjes komen tegen een witte achtergrond goed tot hun recht. Kees doet alles wat zijn zus doet. Dit had wat saai kunnen worden, maar gelukkig worden in de helft van het boek de rollen omgedraaid.