Boek
Nederlands

Eddie

Olivier Dunrea (auteur)
Een klein geel gansje is nogal vergeetachtig, maar zijn rode gelukspet vergeet hij nooit. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige en vertederende tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vergeten
Titel
Eddie
Auteur
Olivier Dunrea
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peedie
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2007
[32] p. : ill.
ISBN
9789025742324 (hardback)

Besprekingen

Eddie is een gansje met een rood petje. Hij vergeet wel eens iets, zoals binnenkomen als het regent of zijn eten opeten. Maar zijn rode pet vergeet hij nooit! Of toch? De herkenbare inhoud, de rechtlijnige verhaalopbouw, de eenvoudige zinnetjes en de sprekende illustraties sluiten perfect aan bij de leefwereld van peuters. [Anita Wuestenberg]
Eddie is een klein, lief vergeetachtig geel gansje: hij vergeet binnen te komen als het regent, hij vergeet zijn nest op te ruimen en hij vergeet zelfs het ei om te draaien. Als zelfs zijn rode gelukspet (die hij altijd draagt) kwijt raakt, gaat hij overal zoeken. Hij zoekt tussen de appels en onder de bloempot. Maar… tevergeefs! Als mama Gans hem vraagt om het ei om te draaien, komt hij zijn pet weer tegen! In dit kleine, vierkante kartonboekje met twee afgeronde hoeken en gelakte pagina's steelt gansje Eddie de show. Klein, maar dapper, lief en zacht, kwetsbaar en sterk; kortom: Eddie is in zijn eenvoud alles tegelijk. Wederom is deze auteur/illustrator erin geslaagd om, naast Gijsje, Ollie en Bo, een vriendje van Gonnie het gansje tevoorschijn te toveren. Een vriendje dat qua uitvoering in kleine peuterhanden past, dat qua stevigheid keer op keer gepakt kan worden en dat qua gevoel alle grote en kleine harten verwarmt! Tegelijkertijd verscheen 'Bo'*. Vanaf ca. 2 jaar.