Boek
Nederlands
Een Amerikaanse vrouw vertrekt naar het land van haar voorvaderen, Ierland, en ervaart hoe een oude legende vol magie zijn invloed nog steeds uitoefent op haarzelf en haar neef en nicht.
Onderwerp
Ierland
Titel
Meer dan liefde
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dark witch
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
367 p.
ISBN
9789022569481 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Nadat de Amerikaanse Iona Sheehan een verhaal heeft gehoord waarin een familiegeheim wordt onthuld, verbrandt ze alle schepen achter zich en vertrekt naar County Mayo, Ierland, het land van haar voorouders. Ze wordt liefdevol ontvangen door haar neef en nicht O'Dwyer die net als Iona de magische krachten geërfd hebben van de Dark Witch (een goede heks) die in 1263 haar vijand de tovenaar Cabhan probeerde te verslaan. Iona krijgt een baan bij de plaatselijke rijschool waar ze zich aangetrokken voelt tot de onweerstaanbare eigenaar. Maar Cabhan heeft ook nakomelingen en de oude legende lijkt nog steeds zijn invloed uit te oefenen. Dit eerste deel van 'De Ierse trilogie' begint met deze legende uit 1263 waarna Iona en haar neef en nicht hun magische talenten proberen te ontwikkelen. De Amerikaanse bestsellerauteur heeft een toegankelijke stijl en zet duidelijke personages neer in een sfeervol maar soms wat clichématig Ierland waar het tot hotel omgebouwde Ashford Castle uit 1228 een rol …Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia