Boek
Nederlands
Een beeldhouwster keert terug naar haar ouderlijk huis in Maryland om te onderzoeken waarom haar vader zelfmoord heeft gepleegd.
Extra onderwerp
Avontuur/thriller/spionage
Titel
Duistere harten
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Divine evil
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2018 | Andere uitgaven
446 p.
ISBN
9789022582121 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Clare Kimball, gevierd beeldhouwster uit New York, besluit voor onbepaalde tijd terug te gaan naar haar geboortedorp. Ze hoopt dat ze er antwoorden vindt op de vragen die de nachtmerries die haar teisteren, oproepen. Ze krijgt een relatie met sheriff Cam Rafferty en alles lijkt pais en vree in het plattelandsdorpje. Maar schijnt bedriegt. Onder het vriendelijke uiterlijk van het dorp schuilt een angstaanjagend fenomeen. In het bos vergadert regelmatig een satanische sekte die wrede rituelen uitvoert. De leden wonen in het dorp. En hun slachtoffers zoeken ze steeds dichter bij huis. Hoewel de beschrijvingen van de satanische bijeenkomsten bij vlagen vrij gruwelijk zijn en de plot alle ingrediënten bevat voor een spannend verhaal, mist de roman toch de nodige vaart om het echt spannend te maken. Hetzelfde geldt voor de romantische beschrijvingen: het staat er wel, maar het komt niet echt over. Veel verschillende karakters van wie een flink deel goed uitgewerkt. Het verhaal eindigt met e…Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia