Titel
The zookeeper's wife
Regisseur
Niki Caro
Naar het werk van
Diane Ackerman
Acteur
Jessica Chastain Johan Heldenbergh Michael McElhatton Daniel Brühl
Componist
Harry Gregson-Williams 1961-
Taal
Engels
Uitgever
E One, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045248772
mooov

Besprekingen

Oorlogsdrama van de Nieuw-Zeelandse regisseur Niki Caro (Whale rider) met Jessica Chastain (Miss Sloane; Crimson Peak) en Johan Heldenbergh (La résistance de l'air). Het verhaal is gebaseerd op de non-fictiebestseller van Diane Ackerman, vertaald als 'Antonina's dierentuin'*. Jan Zabinski en zijn vrouw Antonina beheren met hart en ziel de dierentuin in Warschau. In september 1939 bombarderen de nazi's de dierentuin, waarna de overlevende dieren worden gedood of afgevoerd naar de dierentuin in Berlijn. Het echtpaar weet de dierentuin open te houden onder het mom van een varkenshouderij en biedt met gevaar voor eigen leven in totaal 300 Joden uit het nabijgelegen getto tijdelijk onderdak op weg naar een ander schuiladres. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 45-'17) schrijft: '(...) Soms maakt Caro de afschuwelijke absurditeit van de hele operatie tastbaar, maar als geheel is The Zookeeper's Wife te vlak en schematisch. (...)' VPRO Cinema: '(...) een solide tranen…Lees verder

Over Niki Caro

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door GabboT

Nikola Jean (Niki) Caro (Wellington, 1967) is een Nieuw-Zeelandse filmregisseur en scenarioschrijfster.

Biografie

Niki Caro werd in 1967 geboren in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. Ze studeerde in Auckland aan Kadimah College en Diocesan School for Girls. In 1988 behaalde ze een bachelordiploma aan de Universiteit van Auckland. Nadien behaalde ze ook een postgraduaat in de filmrichting van de Swinburne University of Technology in Melbourne.

Aanvankelijk had Caro een interesse in metaalsculpturen, maar uiteindelijk koos ze ervoor om een filmcarrière uit te bouwen. Ze leerde zichzelf heel wat over film door zich te verdiepen in verschillende boeken over het medium. Haar eerste scripts liet ze door haar moeder uittypen op haar werk.

Caro is getrouwd met architect Andrew Lister, met wie ze twee dochters kreeg.

CarrièreLees verder op Wikipedia