Boek
Nederlands
Er gebeuren rare, bovennatuurlijke dingen in het Vlaamse plaatsje Laarbeke; zo verdwijnen er bijvoorbeeld mensen in een 'nachtblauwe' mist die rond het stadje hangt.
Titel
Nachtblauw
Auteur
Nico De Braeckeleer
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2008
239 p.
ISBN
9789075212914 (paperback)

Besprekingen

Er gebeuren rare, bovennatuurlijke dingen in het Vlaamse plaatsje Laarbeke. Zo verdwijnen er bijvoorbeeld mensen in een 'nachtblauwe' mist die rond het stadje hangt. Hoofdinspecteur Ceulemans leidt het onderzoek. Nico de Braeckeleer (1974) haalt nogal wat overhoop, maar komt uiteindelijk wel met een verrassende plot. Het is een fantasievol boek, knap geconstrueerd en zeker ook goed te verteren voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in bovennatuurlijke verschijnselen. De Vlaming De Braeckeleer publiceerde al jeugdboeken en wat korte verhalen, maar dit is zijn serieuze debuut voor volwassenen. Op de cover staat een gezin in een nachtblauwe waas; vrij kleine druk.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON"(sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, GameKeepers, etc.), maar v…Lees verder op Wikipedia