Besprekingen

Portret van een 94-jarige vrouw en haar verleden. Voor deze Eleanor naar een verzorgingshuis gaat, moeten haar boeken, papieren en foto's worden opgeruimd. Peter, vriend van een kleinzoon, helpt de halfblinde vrouw hierbij. Na een uitgebreide opbouw van het verhaal komen, bij het voorlezen van brieven, herinneringen los, die als een schaduw over Eleanors leven hingen. Deze verhalen staan ook in de derde persoon, waardoor het boek eenheid krijgt. Zoals vaker in de romans van Gerrard (1958) wordt gezocht naar waarheid en achtergronden in levens, die bepalend zijn voor een kring van mensen rond Eleanor. De Engelse schrijfster, bekend van het schrijversduo Nicci French, zet hier opnieuw een bestseller neer. Na haar solo-debuut 'De onderstroom' (2003) publiceerde ze al vijf enthousiast ontvangen romans alleen. Voordien was ze journaliste. Meeslepend, intrigerend boek, met een verborgen liefde en typisch Engelse couleur locale en samenleving. Boeiend geportretteerd, ook de heling van Peter,…Lees verder

Over Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia