Boek
Nederlands

Het geheim van Edison

Neal Shusterman (auteur), Eric Elfman (auteur), Wiebe Buddingh' (vertaler)
+1
Het geheim van Edison
×
Het geheim van Edison Het geheim van Edison
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De uitvindingen van Nikola Tesla blijken onderdeel te zijn van één grote uitvinding. Nick probeert de verkochte uitvindingen terug te krijgen, maar het Accelerati-genootschap zit hem op de hielen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Het geheim van Edison
Auteur
Neal Shusterman Eric Elfman
Vertaler
Wiebe Buddingh'
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Edison's alley
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, copyright 2020 | Andere uitgaven
333 p.
Aantekening
Dit boek verscheen eerder onder de titel : De raadselachtige ruimte
ISBN
9789000373086 (paperback)

Besprekingen

In dit spannende vervolg op 'De erfenis van Tesla'* ontdekt Nick (14) dat de via de garageverkoop verkochte voorwerpen met hun vreemde eigenschappen onderdelen zijn van de Nieuwe Intensieve Kracht Straler (N.I.K.S). Maar Dr. Alan Jorgenson van het duistere Accelerati-genootschap weet dit ook. Nick en zijn vrienden en de leden van Accelerati gaan allemaal op zoek naar de verkochte apparaten. En Dr. Jorgenson schuwt geen enkele manier om de apparaten als eerste te vinden of ze Nick en zijn vrienden afhandig te maken. En dan krijgt Nick het aanbod om lid te worden van Accelerati; een aanbod dat hij niet af kan slaan zonder grote gevolgen. Spannend, met vaart geschreven verhaal dat 34 getitelde hoofdstukken beslaat. Heruitgave in paperback van het tweede deel van de Accelerati-trilogie, eerder verschenen als 'De raadselachtige ruimte'**. Vanaf ca. 11 jaar.

De raadselachtige ruimte

Dit boek vormt het tweede deel van een driedelige reeks. Het is een echt vervolgverhaal; dit boek kan dus bijna niet afzonderlijk gelezen worden. Alles wat in het eerste boek is opgezet, wordt hier verder uitgewerktl. Het hoofdpersonage, Nick, is in het eerste deel begonnen aan de opbouw van een inmens groot toestel, dat op zijn zolder verborgen was. Het tweede deel draait rond de voltooiing van het toestel en stap per stap lees je ook waarom dat toestel nodig is en - misschien nog belangrijker - waarom het Accelerati-genootschap ernaar op zoek is. Terwijl deze Accelerati in het eerste boek nog een groot mysterie waren, wordt hun structuur en werking volledig duidelijk in het tweede boek en laat men ook al duidelijk merken dat ze een nog grotere rol gaan spelen in het laatste deel.

Nick wordt nog steeds geholpen door zijn vier beste vrienden, hoewel de Accelerati erin geslaagd zijn om ook in dat groepje binnen te dringen. Het grote toestel bestaat uit allerhande kleinere…Lees verder