Boek
Nederlands

De erfenis van Tesla

Ook verschenen als De mysterieuze zolder

Neal Shusterman (auteur), Eric Elfman (auteur), Wiebe Buddingh' (vertaler)
+1
De erfenis van Tesla
×
De erfenis van Tesla De erfenis van Tesla

De erfenis van Tesla

Ook verschenen als De mysterieuze zolder

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Nick (14) verkoopt allerlei voorwerpen die hij in hun nieuwe huis heeft gevonden. Als blijkt dat het bijzondere utivindingen zijn, wil hij ze terug hebben. Maar ook het Accelerati-genootschap heeft interesse in de uitvindingen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De erfenis van Tesla
Ook verschenen als
De mysterieuze zolder
Auteur
Neal Shusterman Eric Elfman
Vertaler
Wiebe Buddingh'
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tesla's attic
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, copyright 2020 | Andere uitgaven
318 p.
ISBN
9789000371990 (paperback)

Besprekingen

De 14-jarige Nick Slater, zijn broertje Danny en hun vader verhuizen na de dood van hun moeder naar een oude villa. Nick wil op zolder gaan slapen en besluit de oude troep die daar ligt te verkopen. De spullen blijken echter over bijzondere eigenschappen te beschikken. Zo is er een bandrecorder die niet weergeeft wat gezegd is, maar wat de sprekers denken en een fotocamera die laat zien wat er tot 24 uur later gaat gebeuren. Wanneer Nick daar achter komt, probeert hij de voorwerpen terug te krijgen. Maar daarbij wordt hij op de huid gezeten door het genootschap Accelerati, een club van geleerden, intellectuelen en uitvinders. De voorwerpen waren namelijk van een geniaal lid van dat genootschap. En het genootschap heeft kwade bedoelingen. Spannend, eigentijds avonturenverhaal dat boeit van begin tot eind en ook de nodige humor bezit. Elk hoofdstuk begint met een kleine zwart-witte potloodillustratie. Heruitgave in paperback van het eerste deel van de Accelerati-trilogie; eerder versche…Lees verder

De mysterieuze zolder

Neem een heleboel apparaten die meer kunnen dan ze moeten kunnen, zoals een fototoestel dat foto's van de toekomst kan maken, een bandrecorder die opneemt wat je zegt maar afspeelt wat je denkt, een houten trekpop die je zin afmaakt als je aan het touwtje trekt ... en je hebt een goede basis voor een fantasierijk verhaal. Doe daar nog een paar geheimzinnige mannen bij die koste wat het kost die apparaten willen bemachtigen en er is voldoende spanning in het boek. Nick, het hoofdpersonage, heeft geen weet van de speciale eigenschappen van die apparaten op zijn zolder. Hij ontdekt het pas als ze allemaal verkocht zijn. Met de hulp van een paar goede vrienden is hij van plan om ze terug te vinden. Hij krijgt te maken met duistere gebeurtenissen die niet meteen te verklaren zijn maar later wel toegeschreven kunnen worden aan een groep mensen die voor niets terugdeinzen om de apparaten te veroveren. En, wie weet, vormen al die apparaten samen nog een veel inmensere uitvinding.

Lees verder