Boek
Nederlands
Een echtpaar en hun dochter doen een afschuwelijke otdekking in de tuin van hun afgelegen zomerhuis die te maken heeft met een vijftien jaar oude moord op twee tieners.
Titel
Wolf
Auteur
Mo Hayder
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Wolf
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
380 p.
ISBN
9789024564866 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

OUT COMES THE WOLF

Je bent nooit veilig, ook niet in je eigen huis. In Wolf , de zevende thriller uit de Jack Caffery-reeks van Mo Hayder, wordt een familie gegijzeld en geterroriseerd in hun landhuis.

'De Wandelaar' vindt een hond met een briefje rond zijn nek: 'Help ons', staat erop. De Wandelaar, de nemesis van politieman Jack Caffery, roept net diens hulp in om de noodkreet te onderzoeken. De beloning is hoog: hij belooft Caffery te vertellen wat er met diens verdwenen broertje is gebeurd. Heel Caffery's leven is getekend door die gebeurtenis: had hij maar geen ruzie gemaakt met zijn broer, hadden ze hém maar meegenomen. Maar als Caffery zijn echte schuldaandeel ontdekt, is hij nog niet meteen uit het drijfzand waarin hij wegzinkt.

Intussen wordt een familie gegijzeld in een afgelegen huis. Vader Oliver heeft net een operatie ondergaan. Hij is nu, dankzij zijn nieuwe hartkleppen, half mens, half varken. Zijn vrouw heeft zich opgeworpen als zijn verpleegster, terwijl hun dochter Lucia, bijna dertig, zich zoals altijd in stilzwijgen hult. Vijftien jaar geleden heeft een man Lucia's ex-vriendje vermoord en opengesneden. Alles wijst erop dat de psychopaat en zijn handlanger…Lees verder

Een echtpaar en hun dochter, net aangekomen in hun afgelegen zomerhuis, vinden iets gruwelijks in hun tuin dat sterke associaties oproept met de vreselijke moord op twee tieners nu vijftien jaar geleden. Is de moordenaar op vrije voeten? Ze besluiten de politie te bellen, maar alle verbindingen blijken verbroken. Ondertussen gaat inspecteur Jack Caffery, op verzoek van de raadselachtige zwerver de Walking Man (bekend uit eerder werk van Hayder), op zoek naar de eigenaars van een hond met de woorden 'HELP ONS' in zijn halsband. Langzaam voegen deze twee verhaallijnen zich samen tot een geheel. Mooie duistere thriller, uiterst spannend, beklemmend en vol twists, die de lezer voortdurend op het verkeerde been zet. De plastisch beschreven gruwelijkheden, handelsmerk van deze Britse auteur, zijn ook hier weer aanwezig, maar het is meer de suspense dan de gruwelen zelf die het zo spannend maken. Goed afzonderlijk te lezen deel uit de serie rond inspecteur Caffery uit Bristol, die nog steeds…Lees verder

Over Mo Hayder

Mo Hayder (Londen, 1962) is een Britse schrijfster van thrillers. Haar boeken worden gekenmerkt door een fascinatie voor gruweldaden. Zij woont met haar partner in Bath.

The Treatment uit 2001 werd in 2014 door Hans Herbots bewerkt tot de langspeelfilm De Behandeling met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol als Nick Cafmeyer.

Bibliografie

Met Jack Caffery

  • Birdman (2000) (Vogelman)
  • The Treatment (2001) (De behandeling)
  • Ritual (2008) (Ritueel)
  • Skin (2009) (Huid)
  • Gone (2010) (Diep)
  • Poppet (2013) (Poppenspel)
  • Wolf (2014) (Wolf)

Op zichzelf staande boeken

  • Tokyo (2004), ook gepubliceerd als The Devil of Nanking (2010)
  • Pig Island (2006) (Duivelswerk)
  • Hanging Hill (2011) (Rot)

Externe li…Lees verder op Wikipedia