Boek
Nederlands
Op gewelddadige wijze berooft een gemaskerde man op klaarlichte dag ouders van hun auto met hun kind er nog in.
Titel
Diep
Auteur
Mo Hayder
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gone
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2010
399 p.
ISBN
9789024587988 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Het achtste boek van deze auteur en het vijfde met rechercheur Jack Caffery van de moordbrigade van Bristol in de hoofdrol. Een gemaskerde man berooft steeds op klaarlichte dag op gewelddadige wijze ouders van hun auto, met hun kind er nog in. Aanvankelijk worden de auto en het kind nog teruggevonden, maar bij volgende ontvoeringen verdwijnen de kinderen spoorloos. Intussen daagt de kidnapper de politie uit met brieven over wat hij met de kinderen heeft gedaan of van plan is met hen te doen. Elke keer is de kidnapper de politie net te slim af. Beklemmend is de beschrijving van de situatie waarin Phoebe -'Flea'- Marley (hoofd van het politie duikteam, die al eerder met Caffery heeft samengewerkt), terechtkomt als zij in haar vastberadenheid om de kinderen te vinden de orders van haar superieur naast zich neerlegt. Hoewel ook als stand-alone te lezen, wordt een aantal open eindjes uit eerdere boeken aan elkaar geknoopt. Een sterk geschreven thriller met verrassende wendingen en een ster…Lees verder

Over Mo Hayder

Mo Hayder (Londen, 1962) is een Britse schrijfster van thrillers. Haar boeken worden gekenmerkt door een fascinatie voor gruweldaden. Zij woont met haar partner in Bath.

The Treatment uit 2001 werd in 2014 door Hans Herbots bewerkt tot de langspeelfilm De Behandeling met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol als Nick Cafmeyer.

Bibliografie

Met Jack Caffery

  • Birdman (2000) (Vogelman)
  • The Treatment (2001) (De behandeling)
  • Ritual (2008) (Ritueel)
  • Skin (2009) (Huid)
  • Gone (2010) (Diep)
  • Poppet (2013) (Poppenspel)
  • Wolf (2014) (Wolf)

Op zichzelf staande boeken

  • Tokyo (2004), ook gepubliceerd als The Devil of Nanking (2010)
  • Pig Island (2006) (Duivelswerk)
  • Hanging Hill (2011) (Rot)

Externe li…Lees verder op Wikipedia