Boek
Nederlands
Titel
Niemand zeggen
Auteur
M.J. Arlidge
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Truth or dare
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
493 p.
ISBN
9789022591208 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een scholiere wordt neergeknuppeld in een park, een man wordt in brand gestoken in een keet op het terrein van een autosloperij en een rijke vrouw wordt neergestoken. En dat allemaal al in de eerste tien pagina’s van het boek. Southampton zucht onder een misdaadgolf die volgens inspecteur Helen Grace het gevolg is van corona. De druk op de politie om deze zaken op te lossen is enorm hoog, vooral omdat het natuurlijk niet bij deze misdaden blijft. Maar is er een verband tussen al deze zaken of zijn het allemaal afzonderlijke misdaden? Veel actie en slachtoffers, met een plot die de voorkeur geeft aan effectbejag boven geloofwaardigheid. Als persoonlijke verhaallijn heeft Helen tussendoor nog te kampen met een voormalige vlam die ook bij de politie werkt en erop uit is om haar kapot te maken, onder andere door geheimen te lekken bij de journaliste die in de serie een tegenstandster is van Helen. Tiende deel in een serie over Helen Grace die naadloos in de serie past en op een groot leze…Lees verder

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia