Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast

Michel Follet (auteur)
+1
Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast
×
Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast

Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast

Titel
Wanneer zien we u terug? : de laatste bed & breakfast
Auteur
Michel Follet
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2021
140 p.
ISBN
9789464340143 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Michel Follet (1959, Vlaamse radio- en tv-presentator) beschrijft in deze paperback het leven van zijn 90+ ouders in een verzorgingstehuis. Twee oude mensen die altijd zelfstandig leefden, moeten zich aan dit 'bed and breakfast' aanpassen. Hij wil een portret van hen schetsen en over hun karakters vertellen, niet over oud worden ('mijn ouders zijn oud'), dementie of aftakeling. Aan de hand van flashbacks tekent Follet op een zeer inlevende wijze en met humor de personages van zijn ouders en het gezin. Het in erg toegankelijke taal geschreven boek is zeer lezenswaardig door de positieve en humorvolle kijk op ouderdom. Door een andere, positieve kijk op ouderdom een goed tegenwicht tegen 'zware' literatuur hierover.

Over Michel Follet

Michel Follet (Mortsel, 16 december 1959) is een Vlaams radio- en tv-presentator.

Biografie

Follet studeerde klassieke humaniora op het OLVE in Edegem. Hierna begon hij zijn hogere studies aan het RITCS in Brussel.

Radiocarrière

Hij begon zijn carrière bij verschillende vrije radiozenders. Verder was Follet als radiopresentator en producent werkzaam bij de VRT. Hij begon in 1982 bij Radio 2, Omroep Brabant. In 1989 won Follet de Prijs van de Radiokritiek voor Dag en Dauw. Hij presenteerde de radioprogramma's Oordegelijk en Kop of Flet, de nachtradio Twee tot Twee en werd later een van de stemmen van FunkyTown.

In 1992 was hij medeoprichter van Radio Donna. Hij presenteerde daarvoor acht jaar Jabbedabbedoe. In het weekend was hij present met de Hitkwis en Buffet Follet. Hij bleef er …Lees verder op Wikipedia