Een ex-CIA-agente wordt tegen wil en dank weer betrokken bij een dreigende terreurdaad: een aanval met biologische wapens op Londen.
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
94 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372004647

Besprekingen

Actiefilm van Michael Apted (Masters of sex; Chasing mavericks) met Noomi Rapace (Prometheus; Millennium) en Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean). CIA-agent Alice Racine heeft haar werk als ondervrager neergelegd nadat het haar enkele jaren geleden niet lukte een terroristische aanslag in Parijs te voorkomen. Tegen wil en dank wordt ze toch weer betrokken bij een dreigende terreurdaad: een aanval met biologische wapens op Londen. De recensenten geven 1 of 2 sterren. Fabian Melchers (Telegraaf 4-5-'17) vindt het verhaal vergezocht en ongeloofwaardig, maar schrijft dat de topacteurs de zaak nog wat redden. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) De misdaadthriller start met een aardige twist, en speelt soms verfrissend met stereotyperingen, maar is anderzijds zo uit bordkartonnen bijfiguren opgetrokken dat het een statische bedoening blijft. Een onfortuinlijke kluts tussen een kille genrefilm enerzijds en iets van een menselijk drama anderzijds. Rapace houdt de kijker bij de les, maar John Ma…Lees verder

Over Michael Apted

CC BY 2.0 - Foto van/door The Peabody Awards

Michael David Apted (Aylesbury (Buckinghamshire), 10 februari 1941 – Los Angeles, 7 januari 2021) was een Britse filmregisseur.

Biografie

Apted begon zijn carrière als televisiemaker voor ITV. Hij raakte er bekend van de 7 up televisiefilms waarin hij sinds 1963 een groep mensen elke 7 jaar interviewt over hun dromen, ambities en wat daar van terecht is gekomen. Hij regisseerde ook Coronation Street en verschillende televisiefilms en -documentaires.

In 1972 maakte hij zijn debuut als filmregisseur met The Triple Echo. Zijn doorbraak kwam er met de door Hollywood gefinancierde dramatische thriller Agatha.

Opmerkelijk is dat hij heel dikwijls koos voor een sterke vrouwelijke protagonist: Vanessa Redgrave in Agatha, Sissy Spacek in de Loretta Lynn-biopic Coal Miner's Daughter, Sigourney Weaver in het drama Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey, Madeleine Stowe in de t…Lees verder op Wikipedia

Suggesties