Twee rechercheurs van de politie in Oslo, die qua karakter nogal van elkaar verschillen, moeten samen de mysterieuze dood van vier migrantenjongens onderzoeken.
Titel
Seizure
Regisseur
Megan Gallagher
Acteur
Anders Baasmo Christiansen 1976- Anders Danielsen Lie 1979-
Taal
Noors
Uitgever
Lumière, © 2020
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
8 x 60 min.
Aantekening
Noors gesproken, Nederlands onderiteld
EAN
5407003482300

Besprekingen

Noorse misdaadserie (2019, 8 afleveringen) bedacht door Megan Gallagher (Grenseland). Met Eline Grodal, Uma Feed, Kingsford Siayor (Trapped), Anders Baasmo Christiansen (Kon-tiki, The King’s choice) en Anders Danielsen Lie (Personal shopper, 22 july). Politierechercheur Max gaat kort na de dood van zijn zoon werken bij de afdeling moordzaken in Oslo. Daar moet de ethisch ingestelde Max samenwerken met de geharde en verbitterde en enigszins racistische detective Sander, waarbij ze nogal eens botsen. Samen moeten ze de mysterieuze dood van vier migrantenjongens onderzoeken. Beoordeling IMDb: 5.0 (van 10). Ben Croll (Variety.com 21-8-’19): Tegen de achtergrond van persoonlijk drama, heftige weersomstandigheden en buitenaardse verschijningen, wordt in deze serie elementen van de traditionele Scandinavische thriller vermengd met bovennatuurlijke invloeden.

Over Megan Gallagher

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door CelebHeights.com

Megan Gallagher (Reading (Pennsylvania), 6 februari 1960) is een Amerikaanse actrice.

Biografie

Gallagher is geboren in Reading maar groeide op in Wyomissing met haar ouders, drie broers en twee zussen, haar moeder was model. Zij was al op vijfjarige leeftijd met acteren bezig en wist dat zij actrice wilde worden, op de high school volgde zij acteerlessen. Na de high school verhuisde zij naar New York om te gaan studeren aan de Julliard School en verscheen daar voor het eerste keer op de planken op Broadway in het toneelstuk A Few Good Men (waar de film A Few Good Men vanaf is geleid). Na haar slagen op Julliard School met een bachelor ging zij werken met John Houseman's Acteer Bedrijf en kreeg al snel rollen in films en televisieseries. Zij besloot om te verhuizen naar Los Angeles om haar carrière een nieuw impuls te geven maar dit liep niet als gedacht, zij kreeg op een moment zo weinig werk dat zij bijna …Lees verder op Wikipedia