Dvd
Engels

Charlie's angels

McG (regisseur), Ryan Rowe (scenarist), Cameron Diaz (acteur)
Drie sexy heldinnen verijdelen een crimineel plan waardoor ze zichzelf, Charlie en de wereld redden
Titel
Charlie's angels / dir. by McG ; written by Ryan Rowe ... [et al.]
Regisseur
McG
Scenarist
Ryan Rowe
Acteur
Cameron Diaz Drew Barrymore Lucy Liu Bill Murray Sam Rockwell
Taal
Engels
Uitgever
Hilversum: Columbia Tristar Home Entertainment, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
94 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans en Spaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees
EAN
8712609054552

Besprekingen

Amerikaanse actie-komedie van regisseur McG, te weten Joseph McGinty uit 2000. Gebaseerd op de televisieserie uit de zeventiger jaren. Met Drew Barrymore, Cameron Diaz en Lucy Liu. Drie sexy heldinnen verijdelen al vechtend en stuntend een crimineel plan en redden zo zichzelf, Charlie en de wereld. Jan-Pieter Ekker (Volkskrant 7-12-'00) : 'Het resultaat is een als film vermomde strip, die zichzelf - vol bravoure, dat wel - binnen een minuut in zijn eigen been schiet (...) Doodvermoeiend. Maar een megahit in Amerika.' Dana Linssen (NRC 6-12-'00): 'Zo is Charlie's angels geen remake, geen camp, geen geëxalteerde pastiche à la Austin Powers, geen goede film ook, maar wel een onweerstaanbare portie loltrapperij, waar je weer helemaal het gevoel van krijgt dat de jaren zeventig léuk waren.' De film was een groot succes in de Amerikaanse en Nederlandse bioscopen.

Over McG

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door BrokenSphere

Joseph "McG" McGinty Nichol (Kalamazoo, 9 augustus 1968) is een Amerikaanse filmproducent en -regisseur.

Nadat McG een psychologie-opleiding volgde aan de Universiteit van Californië - Irvine begon hij als fotograaf in de muziekwereld. Hij fotografeerde voornamelijk lokale bands en musici met wie hij bevriend was. Op die manier rolde hij dieper de muziekwereld in en mocht hij meerdere muziekvideo's regisseren.

In 2000 regisseerde McG zijn eerste grote film, de filmversie van Charlie's Angels met Cameron Diaz en Drew Barrymore. Drie jaar later mocht hij ook het vervolg Charlie's Angels: Full Throttle regisseren, waarvoor hij een budget kreeg van circa 120 miljoen dollar. In 2006 regisseerde hij de sportdramafilm We Are Marshall. In 2009 bracht hij de blockbuster Terminator Salvation uit, met Christian Bale, Sam Worthington en Helena Bonham Carter.

Als producent is McG vooral actief in de televisiewereld. Hij was uitvoerend prod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek