Titel
GoodFellas
Regisseur
Martin Scorsese
Naar het werk van
Nicholas Pileggi
Acteur
Ray Liotta Robert De Niro 1943- Joe Pesci
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 1999
1 dvd-video
Oorspr. opname
1990
Speelduur
ca. 139 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden Naar Wiseguy van Nicholas Pileggi Aan beide zijden afspeelbaar
EAN
7321931120395

Over Martin Scorsese

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Martin Charles Scorsese (Queens (New York), 17 november 1942) is een Amerikaans filmregisseur van Siciliaanse komaf. Hij is tevens actief als filmproducent, documentairemaker en scenarioschrijver en treedt soms op als acteur.

Biografie

Scorsese studeerde aan de filmschool van de New York University (BA in Engels in 1964 en MA in film in 1966), waarbij hij korte films maakte, waaronder een beroemde, The Big Shave. Hij maakte zijn eerste avondvullende film, Who's That Knocking At My Door? met zijn mede-student Harvey Keitel. Sindsdien raakte hij bevriend met de zogenaamde "movie brats" van de jaren zeventig: Francis Ford Coppola, Steven Spielberg, George Lucas en Brian De Palma. Door De Palma raakte hij bevriend met Robert De Niro, met wie hij in vele projecten samenwerkte. Scorsese was in deze periode ook een van de editors van de film Woodstock.

In 1972 regisseerde Scorsese Boxcar Bertha voor d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek