Fraser en Caitlin (beide 14) wonen op een militaire basis in de buurt van Venetië. Ze worstelen met het leven, de liefde, seksualiteit en gender. Vanaf ca. 16 jaar.
Onderwerp
Genderidentiteit
Titel
We are who we are / directed by Luca Guadagnino ; written by Paolo Giordano [e.a.] ; based on an original idea by Paolo Giordano
Regisseur
Luca Guadagnino
Acteur
Chloë Sevigny 1974- Jack Dylan Grazer Alice Braga
Naar het werk van
Paolo Giordano
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, © 2021
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
8 x 55 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003482621

Besprekingen

Amerikaans-Italiaanse dramaserie, geregisseerd en mede geschreven door Luca Guadagnino (Call my by your name; Io sono l’amore). Hoofdpersonen zijn Fraser en Caitlin, beide 14 jaar. Fraser (Jack Dylan Grazer) verhuist met zijn twee moeders van New York naar een Amerikaanse militaire basis in de buurt van Venetië, waar Sarah (Chloe Sevigny) de nieuwe kolonel wordt. Fraser raakt bevriend met Caitlin (Jordan Kristine Seamón), zijn buurmeisje. Ze is van Nigeriaanse afkomst en kleedt zich soms als jongen. Samen met een groep jongeren brengen ze de zomer door met zwemmen en feestjes, terwijl ze worstelen met het leven, de liefde, seksualiteit en gender. Joyce Slaton (commonsensemedia.org) noemt de serie intiem, prachtig en betoverend, met unieke en boeiende personages en belangrijke thema’s als anders zijn, gender en seksualiteit. Vanaf ca. 16 jaar.

Over Luca Guadagnino

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Luca Guadagnino (Palermo, 1971) is een Italiaans filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Luca Guadagnino werd in 1971 geboren in Palermo, Sicilië en bracht zijn jeugd door in Ethiopië waar zijn Siciliaanse vader les gaf in geschiedenis en Italiaans. Hij studeerde literatuur aan de universiteit van Palermo en volgde daarna studies literatuur aan de Universiteit Sapienza Rome waar hij afstudeerde met een thesis van de geschiedenis en kritiek van de cinema over de Amerikaanse regisseur Jonathan Demme.

Guadagnino maakte zijn regiedebuut in 1999 met de langspeelfilm The Protagonists, die in première ging op het filmfestival van Venetië. Hij maakte enkele documentaires in 2003 en 2004 die vertoond werden op filmfestivals en brak door in 2005 met zijn tweede langspeelfilm Melissa P. In 2009 schreef, regisseerde en produceerde hij de culthit Io sono l'amore die op verschillende festivals ver…Lees verder op Wikipedia