Vicky & John : roman

Louis Van Dievel (auteur)

Andere formaten:

Besprekingen

Vicky (53) is lerares godsdienst op een katholieke school. Samen met haar man John Boonen (54), cultuurfunctionaris in de gemeente Kasterlee, begint ze een nieuwe levensfase. Hun vier kinderen zijn immers het grote huis aan de Kattenberg uit. Het loopt evenwel niet zoals verwacht. Het verhaal vertelt een dik half jaar uit het leven van het koppel en van de vele anderen die (al of niet opnieuw) in hun grote huis terechtkomen. Flashbacks tonen de jeugd van Vicky en John in de jaren zeventig en hun belevenissen in de Vlaamse Kempen met de rockgroep Long John B & the Bobcats. De vlotte vertelstijl houdt de lezer in de ban. Titels én ondertitels boven elk hoofdstuk wekken nieuwsgierigheid. Nu eens humor, dan weer (extreem) drama kruiden het verhaal van gewone mensen die ongewone dingen beleven. Dankzij een grote geloofwaardigheid voelt de lezer zich zeer betrokken, alsof hij bij het gebeuren aanwezig is. Van het ene komt gewoon het andere en het lijkt nooit te stoppen – of toch? De Vlaamse…Lees verder

Over Louis Van Dievel

Louis van Dievel (Mechelen, 24 april 1953) is een Vlaams journalist en schrijver.

Levensloop

Van Dievel is vertaler Italiaans en Engels van opleiding en is nagenoeg zijn volledige loopbaan bij de Vlaamse publiekszender VRT actief als journalist. Zo was hij daar bijvoorbeeld coördinator voor het actualiteitenprogramma Morgen Beter (2005-2007). Een lange periode die, tweemaal, kort werd onderbroken door zijn overstappen naar VTM. Op het einde van zijn loopbaan was hij moderator bij de VRT-nieuwswebsite deredactie.be.

Als schrijver haalde hij bekendheid in Vlaanderen met De Pruimelaarstraat. Daarin grijpt hij terug naar het begin van de jaren zeventig, toen een seriemoordenaar en verkrachter de streek van Mechelen terroriseerde. Voor dit boek kreeg hij een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Nadien werd het bewerkt door het theatergezelschap 't Arsenaal uit Mechelen.

Voor zijn werk Hof van Assisen …Lees verder op Wikipedia