Madeleine, of De kunst van het overleven

Louis Van Dievel (auteur), Britt Droog (auteur)
+1
Madeleine, of De kunst van het overleven
×
Madeleine, of De kunst van het overleven Madeleine, of De kunst van het overleven

Madeleine, of De kunst van het overleven

Genre:
Titel
Madeleine, of De kunst van het overleven
Auteur
Louis Van Dievel Britt Droog
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2021
253 p.
ISBN
9789460019722 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na eerder gewerkt te hebben in een conservenfabriek en een begrafenisonderneming, komt Madeleine, een veertiger van zeer eenvoudige komaf, te werken als huishoudelijk manager bij het rijke en beetje wereldvreemde echtpaar Jacques en Elfride. Haar werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het gezelschap houden van dit echtpaar, daarnaast is ze hun raadgeefster en klankbord. In haar eigen (Vlaamse) taaltje vertelt ze de lezer in geuren en kleuren hoe ze bij het echtpaar terecht is gekomen en wat ze zoal meemaakt met deze mensen en geeft ze een inkijkje in haar verder nogal tragische bestaan. Erg beeldend en met humor geschreven. De schrijvers zetten Madeleine zeer treffend neer en je bent als lezer continu benieuwd naar Madeleine’s volgende belevenis. Smaakt naar meer. Gebundeld romanfeuilleton dat in 2019 en 2020 op internet verscheen.

Over Louis Van Dievel

Louis van Dievel (Mechelen, 24 april 1953) is een Vlaams journalist en schrijver.

Levensloop

Van Dievel is vertaler Italiaans en Engels van opleiding en is nagenoeg zijn volledige loopbaan bij de Vlaamse publiekszender VRT actief als journalist. Zo was hij daar bijvoorbeeld coördinator voor het actualiteitenprogramma Morgen Beter (2005-2007). Een lange periode die, tweemaal, kort werd onderbroken door zijn overstappen naar VTM. Op het einde van zijn loopbaan was hij moderator bij de VRT-nieuwswebsite deredactie.be.

Als schrijver haalde hij bekendheid in Vlaanderen met De Pruimelaarstraat. Daarin grijpt hij terug naar het begin van de jaren zeventig, toen een seriemoordenaar en verkrachter de streek van Mechelen terroriseerde. Voor dit boek kreeg hij een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Nadien werd het bewerkt door het theatergezelschap 't Arsenaal uit Mechelen.

Voor zijn werk Hof van Assisen …Lees verder op Wikipedia