God mag het weten : roman

Louis Van Dievel (auteur)
Een man vindt na het overlijden van zijn hoogbejaarde vader, een gerespecteerd voormalig bankdirecteur, een kist met priesterkleding op zolder. De ontdekking werpt een heel nieuw licht op het leven van zijn vader.
Titel
God mag het weten : roman
Auteur
Louis Van Dievel
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
279 p.
ISBN
9789463376334 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een familieroman over de ontdekking van een verborgen verleden. Wanneer zijn hoogbejaarde vader sterft, doet Jean-Pierre Roos een merkwaardige vondst op de zolder van het ouderlijk huis: een kist met priesterkleren. De ontdekking werpt een heel nieuw licht op het leven van de voormalige gerespecteerde bankdirecteur van Sint-Martens-Latem. Jean-Pierre zelf komt niet ongeschonden uit zijn zoektocht naar het ware verhaal van zijn vader, een zoektocht waaraan zijn zuster Ginette slechts schoorvoetend deelneemt. Vlot, lichtvoetig en met Vlaamse pen geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Louis van Dievel (Mechelen, 1953) is een Belgische schrijver en journalist. 'De Pruimelaarstraat’ stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en ‘Hof van assisen’ werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2012.

Over Louis Van Dievel

Louis van Dievel (Mechelen, 24 april 1953) is een Vlaams journalist en schrijver.

Levensloop

Van Dievel is vertaler Italiaans en Engels van opleiding en is nagenoeg zijn volledige loopbaan bij de Vlaamse publiekszender VRT actief als journalist. Zo was hij daar bijvoorbeeld coördinator voor het actualiteitenprogramma Morgen Beter (2005-2007). Een lange periode die, tweemaal, kort werd onderbroken door zijn overstappen naar VTM. Op het einde van zijn loopbaan was hij moderator bij de VRT-nieuwswebsite deredactie.be.

Als schrijver haalde hij bekendheid in Vlaanderen met De Pruimelaarstraat. Daarin grijpt hij terug naar het begin van de jaren zeventig, toen een seriemoordenaar en verkrachter de streek van Mechelen terroriseerde. Voor dit boek kreeg hij een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Nadien werd het bewerkt door het theatergezelschap 't Arsenaal uit Mechelen.

Voor zijn werk Hof van Assisen …Lees verder op Wikipedia