Makkelijk lezen
Nederlands

De onderbroek

Louis Van Dievel (auteur)
+1
De onderbroek
×
De onderbroek De onderbroek
In de reeks:

Andere formaten:

Besprekingen

Marc is een man die structureel en van harte vreemdgaat. Als hij Sylvia aan de haak slaat, stapt zijn vrouw resoluut op. Er is iets geheimzinnigs aan Sylvia: als ze een paar weken met een man geslapen heeft, verdwijnt ze spoorloos, evenals de onderbroek van de betreffende minnaar. Marc gaat op zoek naar het verloren voorwerp en komt uiteindelijk drie lotgenoten op het spoor. Allemaal zitten ze met hetzelfde probleem: met de onderbroek is ook hun potentie opgestapt. Gelukkig loopt het voor Marc nog redelijk goed af. Verhaal voor volwassen beginnende lezers, in een laconieke, directe, sterk Vlaams gekleurde taal. Elfde roman van de Vlaamse journalist, satiricus en auteur (1953). Spreekt het ruige onderwerp je aan, dan lees je een boeiend en humoristisch verhaal, met een originele plot. Alle boeken in de serie Wablieft bevatten korte zinnen, grote letters en geen moeilijke woorden. Voor dit verhaal zou een verklarende woordenlijst voor Nederlandse lezers niet overbodig zijn geweest!

Over Louis Van Dievel

Louis van Dievel (Mechelen, 24 april 1953) is een Vlaams journalist en schrijver.

Levensloop

Van Dievel is vertaler Italiaans en Engels van opleiding en is nagenoeg zijn volledige loopbaan bij de Vlaamse publiekszender VRT actief als journalist. Zo was hij daar bijvoorbeeld coördinator voor het actualiteitenprogramma Morgen Beter (2005-2007). Een lange periode die, tweemaal, kort werd onderbroken door zijn overstappen naar VTM. Op het einde van zijn loopbaan was hij moderator bij de VRT-nieuwswebsite deredactie.be.

Als schrijver haalde hij bekendheid in Vlaanderen met De Pruimelaarstraat. Daarin grijpt hij terug naar het begin van de jaren zeventig, toen een seriemoordenaar en verkrachter de streek van Mechelen terroriseerde. Voor dit boek kreeg hij een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Nadien werd het bewerkt door het theatergezelschap 't Arsenaal uit Mechelen.

Voor zijn werk Hof van Assisen …Lees verder op Wikipedia