Boek
Nederlands

De paradijsvogel ; Het boek Jezebel ; De meisjes van Jesses

Louis Paul Boon (auteur)
+1
De paradijsvogel ; Het boek Jezebel ; De meisjes van Jesses
×
De paradijsvogel ; Het boek Jezebel ; De meisjes van Jesses De paradijsvogel ; Het boek Jezebel ; De meisjes van Jesses

De paradijsvogel ; Het boek Jezebel ; De meisjes van Jesses

Genre:
Bundeling van drie romans van de Vlaamse schrijver (1912-1979).
Bevat
Extra onderwerp
Radio 1, Midi Libre, Knack, Humo
Titel
De paradijsvogel ; Het boek Jezebel ; De meisjes van Jesses
Auteur
Louis Paul Boon
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, © 2010
537 p., [6] pagina's platen
ISBN
9789029572446 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deze drie romans zijn sterk gebaseerd op krantenknipsels en op het besef van de schrijver dat we in een amorele tijd leven. De lotgevallen van de vrouwenseriemoordenaar Wadman in 'De paradijsvogel' worden verweven met oude mythes uit vervlogen tijden. De gewelddadige volgelingen van Charles Manson vormen de inspiratiebron voor 'De meisjes van Jesses' en de aantrekkelijke callgirl Christine Keeler die in de jaren zestig de politieke jetset van Londen op zijn kop zette is de bron voor de onvoltooid gebleven roman 'Het boek Jezebel'. In dit dertiende deel van het verzameld werk van Louis Paul Boon worden deze romans gebundeld en van een degelijk nawoord voorzien. De redactie voegt als bijlage een kleine selectie toe van krantenberichten over de geromantiseerde iconen van de tijd waarin Boon zijn boeken schreef. Paperback, kleine druk.

Over Louis Paul Boon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ben Merk / Anefo

Lodewijk Paul Aalbrecht (Louis Paul) Boon (Aalst, 15 maart 1912 – Erembodegem, 10 mei 1979) was een Belgisch schrijver van onder meer poëzie, romans, novellen, pornografie, cursiefjes (Boontjes), kunst- en literaire kritieken. Daarnaast was hij kunstschilder. Hij is vooral bekend van de romandiptiek De Kapellekensbaan (1953) / Zomer te Ter-Muren (1956) en van Menuet (korte roman, 1955).

Biografie

Louis Paul Boon werd in 1912 geboren in Aalst als oudste kind van Jef Boon en Stella Verbestel. Zijn zus Jeanneke (1923-1949) werd elf jaar later geboren. Zijn jongere broer heette Frans Herman (1928-1976).

Eerste Wereldoorlog

Hoewel Boon ten tijde van de Eerste Wereldoorlog nog erg jong was, zijn er genoeg indrukken blijven hangen om te boek gesteld te worden op de eerste vijftig bladzijden van Verscheurd jeugdportret (1975). Duitse soldaten en krijgsgev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties