Boek
Nederlands

Begeerte & Moordlust

L.J. Smith (naar het werk van), Kevin Williamson (auteur), Julie Plec (auteur)
Stefan wil geen mensen meer doden, maar wordt door zijn broer Damon gedwongen mee te doen met diens grote plannen. Twintig jaar later hoort Stefan over een moordenaar in Londen, Jack de Ripper. Hij vermoedt dat het Damon is. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Titel
Begeerte & Moordlust / based on the novel by L.J. Smith ; and the TV-series developed by Kevin Williamson & Julie Plec
Naar het werk van
L.J. Smith
Auteur
Kevin Williamson Julie Plec
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stefan's diaries. The Craving & The Ripper
Parallelle titel
Begeerte en Moordlust
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
348 p.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie The Vampire diaries
ISBN
9789022568446 (paperback)

Besprekingen

Begeerte & moordlust maken deel uit van ‘Stefans dagboeken’, een prequel van ‘The vampire diaries’, die op zowel de boekenreeks als de televisie-adaptatie gebaseerd is. Dit boek bevat episode drie en vier uit ‘Stefans dagboeken’.
Het eerste verhaal, ‘Begeerte’, volgt Stefan, een vampier die niet langer kan leven met zijn monsterlijke aard en daarom komaf probeert te maken met zijn vorige leven. Na vele omzwervingen komt hij aan in New York, waar hij wordt opgenomen in een welgestelde familie. Helaas is zijn geluk maar van korte duur, want niet veel later verschijnt zijn broer op het toneel. Damon is net als Stefan een vampier, maar in tegenstelling tot zijn broer heeft hij menselijk bloed nog niet afgezworen en is hij erop uit om het leven van Stefan te verzuren. Als Damon de familie die Stefan zo liefdevol ontvangen heeft in zijn plannetjes betrekt, is voor Stefan de maat vol. ‘Moordlust’ speelt zich tientallen jaren later af. Stefan hoopt opnieuw te kunnen breken met zij…Lees verder
In deze bundeling van het derde en vierde deel van 'Stefans dagboeken' uit de serie 'The Vampire Diaries' (niet door de oorspronkelijke auteur geschreven) wordt voortgeborduurd op de vete tussen de beide vampierbroers waarvan de ene het goede en de andere het kwade nastreeft. Magische gebeurtenissen, bloeddorst, achtervolgingen en moord worden beschreven vanuit de ik-figuur, de meest menselijke van de twee. Het derde deel speelt zich af in het New York van de 19e eeuw waar Damon op grote schaal bedrog pleegt. Vervolgens gaat het naar het Londen van Jack the Ripper. Naast (te) veel spannende en steeds maar weer nieuwe problemen ligt het zwaartepunt op mooie meisjes en romantiek. Er wordt steeds teruggegrepen naar de vorige bundeling*. Het taalgebruik is clichématig met veel bijvoeglijk naamwoorden, uitleg en herhalingen. Hoewel weinig verrassend zal het boek zijn weg wel vinden bij de fans van de serie. Vanaf ca. 15 jaar.

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Haar pseudoniem is L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Persoonlijke website L.J. Smith

Suggesties