Game
Engels

Little nightmares

Little nightmares

Platform:
Genre:
Verken een wereld die zich bevindt tussen droom en nachtmerrie, en help Six ontsnappen uit The Maw - een mysterieus vaartuig dat wordt bewoond door verdorven wezens die zoeken naar hun volgende maaltijd. Je zult de juiste keuzes moeten maken en uit moeten kijken bij elke stap, want zelfs het kleinste foutje kan fataal zijn!
Titel
Little nightmares
Taal
Engels
Uitgever
Bandai Namco Entertainment, © 2017
1 blu-ray + original soundtrack
Systeemvereisten
1 player, 2.57 GB minimum, DualShock©4 vibration required, HD video output 720p-1080i-1080p, PS4 remote play supported, PS4™Pro enhanced
Aantekening
spelteksten in Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Pools, Zweeds, Russisch
EAN
3391891992411

Besprekingen

Een platform- en puzzelgame met horrorelementen. Hoofdpersoon is Six, een fragiel zesjarig meisje in een felgele regenjas, die wakker wordt in een onbekend en duister vaartuig. Met een kaarsje in haar hand gaat ze op verkenning uit. Onderweg komt ze griezelige wezens tegen die ze moet ontwijken, want vechten kan ze niet. Het spel is eigenlijk een grote puzzel, de speler moet de omgeving gebruiken om te verstoppen of voorwerpen inzetten als afleiding. Rox van der Helm/xgn.nl noemt de game ‘pure schoonheid’ en geeft de game een 9: ‘Gooi Tim Burton films in een blender en mix dat met een piepklein vleugje Griekse mythologie, Limbo en Inside. Het resultaat is verbluffend en heet Little Nightmares.’ Selwyn Nypels/7Days (12-5-’17) geeft 4,5 van de 5 sterren en vindt het ‘een fantastische en unieke game waar je ongetwijfeld kippenvel van krijgt’. De figuren lijken direct ‘uit een horror-versie van de Efteling’ te komen.