Boek
Nederlands
Fotoboek met het hele leven als thema: geboorte, liefde en dood; foto's genomen in Belgie͏̈ en bijna twintig andere landen.
Titel
Circle of life / foto's en nawoord Lieve Blancquaert ; tekst Bernard Dewulf
Auteur
Lieve Blancquaert Bernard Dewulf 1960-2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Lichtervelde: Hannibal, 2019
351 p. : ill.
ISBN
9789463887021 (hardback)

Besprekingen

Fotoboek met het hele leven als thema: van geboorte naar liefde en dood. Deze publicatie is de voltooiing van drie eerdere projecten. De fotografe maakte recent veel wereldreizen en selecteerde foto’s die de universele thema's verbeelden en toch per land of cultuur het unieke karakter onderstrepen. Het boek in oblongformaat opent met twaalf pagina’s vol kleinere foto’s over bevallingen en doodsrituelen. Daarna volgen inleidingen van de auteur met poëtische bespiegelingen over de drie levensfasen. Gevolgd door bijna driehonderd kleurenfoto’s uit België en bijna twintig andere landen. De fotografe komt dicht bij bevallingen, bruiloften en afscheid. In het nawoord kijkt ze terug op het project en deelt haar visie op de thema’s. Tot slot een beeldoverzicht van alle foto’s met plaats, datum en onderwerp. De zorgvuldig afgedrukte foto’s zijn van uitzonderlijk niveau en als beeldverhaal ontroerend krachtig. De Belgische fotografe publiceerde eerder en is in eigen land een tv-persoonlijkheid…Lees verder

Over Lieve Blancquaert

CC BY 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Lieve Blancquaert (Sint-Amandsberg, 21 september 1963) is een Belgisch fotografe.

Biografie

Lieve Blancquaert groeide op in de gemeente Wetteren. Na haar middelbareschooltijd ging ze aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent kunst studeren. De richting kunst hield zowel film als fotografie in. Zoals ze zelf zegt, was fotografie al van kleins af haar passie en keek ze op naar fotografen als oorlogsfotograaf Tim Page.

Na haar studie is ze in Gent blijven wonen. Ze woont er samen met haar partner Nic Balthazar. Ze hebben een dochter en een zoon.

Carrière

Sinds 1985 werkt Blancquaert als freelancefotografe voor verschillende tijdschriften en kranten. Ze begon bij De Morgen en werkt intussen voor de Volkskrant, Elsevier, De Standaard Magazine, Knack en ook Weekend Knack.

Ze heeft ook fotobo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties