Piep, het is Pasen!

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Piep, het is Pasen!
×
Piep, het is Pasen! Piep, het is Pasen!

Piep, het is Pasen!

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In de lente heeft de paashaas het erg druk met het verstoppen van eieren, die kinderen opzoeken om te vieren dat Jezus leeft. Prentenboek met eenvoudige schilderingen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Piep, het is Pasen!
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044802825 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Met Pasen vieren we dat Jezus leeft. In de natuur gebeurt op dat moment veel. In het voorjaar heeft ook de paashaas het druk met het beschilderen van eieren in vrolijke kleuren. Tegelijk met een heleboel chocolade-eieren brengt hij ze op paasochtend naar de kinderen. De kinderen zoeken eieren in de tuin en iedereen ziet er op zijn paasbest uit. Dit verhaaltje brengt eenvoudige informatie over het feest van Pasen, over de paashaas die voor eieren zorgt en over de lente. De rechterpagina van dit prentenboek in oblong-formaat bevat telkens een eenvoudig schilderij met duidelijke zwarte contourlijnen. De heldere kleuren werden in een dunne laag aangebracht zodat de witte ondergrond erdoor schijnt en de borstelstreken zichtbaar zijn. De ietwat gestileerde figuren en voorwerpen zijn voor jonge kinderen heel herkenbaar. De vierregelige tekst op elke linkerbladzijde is een leidraad bij de prenten; om voor te lezen is deze minder geschikt want nogal opsommerig. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar i…Lees verder

Piep, het is Pasen!

Lang geleden leefde Jezus. Hij hield van de mensen. Met Pasen vieren we dat Jezus leeft. Rond Pasen begint ook de lente. De zon gaat weer meer schijnen en er zijn jonge blaadjes en bloemen. De dieren krijgen kleintjes en de kinderen maken paaswerkjes in de klas. Op paasochtend verstopt de paashaas beschilderde en chocolade-eieren voor de kinderen. Als zijn werk erop zit, gaat hij heel lang slapen tot volgend jaar. Zowel de christelijke betekenis van Pasen als de - algemene - tradities en gewoontes rond dit feest worden in dit prentenboek op een heel bevattelijke manier uitgebeeld en verwoord. De prenten bevatten weinig details; ze beelden gewoon uit wat de summiere tekst op de tegenoverliggende bladzijde vertelt. Een bruikbaar boekje in de peuterklas maar ook niet meer dan dat.


Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia