Boek
Nederlands

Karel viert Sinterklaas

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Karel viert Sinterklaas
×
Karel viert Sinterklaas Karel viert Sinterklaas

Karel viert Sinterklaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Karels juf vertelt over het sinterklaasfeest. De kinderen knutselen een mijter en zingen sinterklaasliedjes. In de winkel gaat Karel bij Sint op schoot en krijgt hij een zakje snoep. Thuis maakt hij een tekening en zet zijn schoen, die de volgende dag gevuld is.
Titel
Karel viert Sinterklaas
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[24] p. : ill.
ISBN
9789044816204 (hardback)

Besprekingen

Liesbet Slegers schrijft in haar boeken over Karel over allerlei thema’s die aansluiten bij de leefwereld van kleine kinderen. Zo verschenen onder andere boekjes over de lente, het ziekenhuis, de trein, Kerstmis… In Karel viert Sinterklaas leert Karel in de klas over Sinterklaas en Zwarte Piet. De kinderen zingen samen liedjes en knutselen een mijter. Wanneer zijn vader en Karel na schooltijd naar de winkel gaan, komen ze daar Sinterklaas en zijn helper tegen. Karel mag op de schoot van de sint zitten en van Zwarte Piet krijgt hij een zak met heerlijke koekjes en een mandarijn. Ook thuis bereidt Karel zich voor op de komst van de sint door 's avonds zijn schoen te zetten. Wanneer hij ’s morgens wakker wordt, wacht hem een prettige verrassing. 
Karel viert Sinterklaas is een eenvoudig sinterklaasverhaal voor kinderen vanaf twee jaar. Het verhaal leest vlot en er wordt dieper ingegaan op hoe de sint eruit ziet, wat er in de schoen moet, welke liedjes er voor de sint …Lees verder
Met het inmiddels welbekende jongetje Karel wordt de wereld rondom peuters uitgelegd. Deze keer het verhaal van het sinterklaasfeest. Juf begint op school over Sinterklaas en Zwarte Piet te vertellen, wat het ook bruikbaar maakt voor kinderen die er thuis nog niet mee bekend zijn. Vervolgens wordt het bekende ritueel van huiselijke voorbereiding geschetst door liedjes zingen, schoen zetten met tekening en wortel erin, en vol verwachting gaan slapen. Deze keer wordt geen schoorsteen genoemd, wellicht handig voor (flat)kinderen met (vloer)verwarming. Stevig vierkant prentenboek met afgeronde hoeken en glanzend dikke bladzijden. Het ik-verhaal is gedrukt in een zwarte, dikke schrijfletter op een omkaderde gekleurde achtergrond op de linkerbladzijde. Op de rechterpagina is de situatie vanuit peuterperspectief getekend, zonder overbodige details en met het wat kolderieke jongetje – met zijn enorme hoofd en meestal wel een arm of been de lucht in – duidelijk en kleurrijk afgebeeld. Op de kl…Lees verder

Karel viert Sinterkaas

Vandaag vertelt Karels juf een verhaal over een heel oude man. Hij heeft een lange witte baard en draagt een rode mantel. Op zijn hoofd staat een rode hoed met een kruis erop. Al snel heeft Karel door dat het over Sinterklaas gaat. Zwarte Piet met zijn gekke kleren, Spanje, de stoomboot, het paard van Sinterklaas, mandarijntjes, cadeautjes en lekkers, ... alles komt aan bod in het verhaal. Geïnspireerd door het verhaal van de juf knutselen de kinderen een mijter in elkaar en ze zingen Sinterklaasliedjes. Na school gaat Karel met papa op bezoek bij de Sint in een winkel, hij mag zelfs bij hem op de schoot. Eens thuisgekomen maakt Karel een mooie tekening voor de Sint en zet zijn schoen. Dit zoals het hoort met een wortel, een suikerklontje en een glaasje water voor de Sint. Snel slapen is dan de boodschap want Sinterklaas komt vannacht, als al de kindjes slapen. De volgende ochtend liggen er cadeautjes en chocolade voor Karel. Bedankt lieve Sint, tot volgend jaar!
Makkelijk hante…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia