Boek
Nederlands

Kaatje viert Pasen

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Kaatje viert Pasen
×
Kaatje viert Pasen Kaatje viert Pasen

Kaatje viert Pasen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kaatje vertelt wat er allemaal met Pasen gebeurt. Zo knutselt ze een mandje om eitjes in te verzamelen en gaat ze voor het paasontbijt naar opa en oma. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kaatje viert Pasen
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789044819052 (hardback)

Besprekingen

In dit deel uit de uitgebreide serie peuterboeken over Kaatje, viert het vrolijke meisje Pasen. Het is lente: de bloemen en blaadjes groeien en kuikentjes komen uit het ei. Op school worden mandjes geknutseld om de eitjes voor het paasfeest in te verzamelen. Wat doet Kaatje haar best! Ze kan bijna niet wachten tot het Pasen is… Dit vierkante peuterboek heeft een stevig omslag met afgeronde hoeken. De pagina’s van dik, glanzend papier zijn telkens op dezelfde manier vormgegeven: op de linkerpagina de tekst, die is neergezet in een speelse letter in een zwart omlijnd kader. Op de wisselend gekleurde ondergrond zijn de verfstreken nog duidelijk waarneembaar. Op de rechterpagina bevindt zich - ook in een zwartomlijnd kader - de illustratie: weinig gedetailleerd, met zwart omlijnde figuren en vrij grof ingeschilderd in grote kleurvlakken. De tekeningen ogen vrolijk en zijn neergezet in frisse, heldere kleuren. Aantrekkelijke en geschikte uitgave voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia