Boek
Nederlands

Kaatje op de fiets

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Kaatje op de fiets
×
Kaatje op de fiets Kaatje op de fiets

Kaatje op de fiets

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kaatje mag op de fiets naar oma rijden. Samen met papa gaat ze op weg. Ze vertelt wat je allemaal nodig hebt en waar je op moet letten onderweg. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Fietsen
Titel
Kaatje op de fiets
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789044817140 (hardback)

Besprekingen

Deel uit de uitgebreide serie peuterboeken over Kaatje*. Er is ook een hele serie rondom haar vriendje Karel. Dit vierkante prentenboek met stevige, bijna glossy bladzijden met twee afgeronde hoeken gaat vooral over Kaatje, hoewel Karel ook even mag figureren: hij rijdt mee in de auto. Kaatje mag op de fiets naar oma rijden. Alle facetten van het fietsen komen aan de orde: onderdelen van de fiets, de fietshelm en zelfs een veiligheidsvestje, een verkeerslicht en een zebrapad. De vrij uitgebreide tekst staat in een zwartomlijnd kader op de linkerpagina, op een wisselend gekleurde ondergrond waarin de verfstreken nog duidelijk zichtbaar zijn. Op de rechterbladzijde staat de illustratie, vrij grof geschilderd met grote kleurvlakken, eveneens in een zwartomlijnd kader. Voor peuters is het een aantrekkelijk verhaal met vrolijke illustraties waarbij ze meteen uitleg krijgen over het verkeer. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia