Boek
Nederlands

Kaatje in de winter

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Kaatje in de winter
×
Kaatje in de winter Kaatje in de winter

Kaatje in de winter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Op een winterdag gaat Kaatje warm aangekleed naar buiten. Ze maakt een sneeuwpop en rijdt met haar broertje op de slee. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Winter
Titel
Kaatje in de winter
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[25] p. : ill.
ISBN
9789044808070

Besprekingen

De inmiddels van een tiental andere delen overbekende Kaatje gaat op een winterdag warm aangekleed naar buiten. Ze ziet de kale bomen, de sneeuwklokjes en voert de vogeltjes bij. Als het gaat sneeuwen, maakt ze een sneeuwpop en gaat met haar kleine broertje op de slee. Daarna is het lekker om binnen bij de haard te spelen, warm te eten en je pyjama en pantoffels aan te trekken. Stevig gebonden middelgroot vierkant prentenboek met afgeronde hoeken en stevige bladzijden. De eenvoudige tekst staat in een schrijfletter steeds op de linkerpagina in een gekleurd kader. De tekst sluit goed aan bij de rechterbladzijde met een omkaderde, duidelijke, kleurrijke tekening van een wat kinderlijk getekend tafereel met Kaatje. Herkenbaar en aantrekkelijk voor peuters; bruikbaar voor het onderwijs dat nooit genoeg krijgt van het thema seizoenen. Vanaf ca. 2 jaar.

Kaatje in de winter

Op een echte winterdag trekt Kaatje erop uit met haar papa en haar broertje Bas. Het is koud en de bomen zijn kaal. Gelukkig begint het te sneeuwen. Kaatje maakt een sneeuwman, de emmer is zijn hoed en de wortel zijn neus. Deze dag uit het leven van Kaatje is een dag uit het leven van vele peuters. Herkenbaarheid en eenvoud zijn de voornaamste ingrediënten. De tekst is analytisch en daardoor stug en inspiratieloos. De prenten zijn een letterlijke vertaling van de tekst, maar door het aantrekkelijke kleurgebruik en de vele zachte ronde vormen, extra duidelijk door hun zwarte omlijning, zijn ze leuk om naar te kijken. Dit verzorgt uitgegeven boekje, met stevig papier en afgeronde hoeken zal zonder enige twijfel vlot over de toonbank gaan, maar sprankelt, ondanks al die goede zorgen, nergens!

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia