Boek
Nederlands

Kaatje bij de dokter

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Kaatje bij de dokter
×
Kaatje bij de dokter Kaatje bij de dokter

Kaatje bij de dokter

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kaatje is ziek en gaat met haar moeder naar de dokter. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Ziek zijn, Dokters
Titel
Kaatje bij de dokter
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
10
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044811414 (hardback)

Besprekingen

Kaatje voelt zich niet goed en heeft koorts. Ze gaat met haar moeder naar de dokter die haar onderzoekt en een medicijn geeft waardoor ze weer beter kan worden. Een boekje uit de serie Kaatje en Karel die, in diverse moeilijkheidsgraden, voor peuters zijn verschenen. De tekst is eenvoudig en vlot geschreven in de tegenwoordige tijd. De zinnen zijn kort, in een los schrijflettertype weergegeven. De tekst staat links in een kader met een felgekleurde achtergrond. De passende, helder gekleurde illustraties staan rechts en bestaan uit eenvoudige, expressieve figuren met zwarte contouren, geplaatst in een kader. De techniek is gouache. Stereotiepe figuren in een basisvorm, lekker duidelijk. Te gebruiken om het jonge kind te laten kennismaken met de begrippen dokter en ziek zijn. Het boek biedt identificatiemogelijkheden en sluit aan bij de leefwereld van het jonge kind. Stevig gebonden, afgeronde hoeken, matglanzend omslag en pagina's van dun karton. De binnenkant van het omslag is vrolijk…Lees verder

Kaatje bij de dokter

Als Kaatje wakker wordt, voelt ze zich niet goed. Ze moet erg hoesten, heeft een loopneus en ze voelt warm aan. Kaatje heeft geen honger, maar wel buikpijn. Ze heeft zelfs geen zin om te spelen. Mama neemt haar koorts op. Kaatje voelt zich erg slap. Mama beslist dat ze naar de dokter gaan. Kaatje mag haar knuffel meenemen. In de wachtkamer zitten nog kindjes. Die zijn ook allemaal ziek, net als Kaatje. De dokter is heel lief. De dokter luistert met een gek, koud dingetje naar haar borst en buik en rug. Dan zegt de dokter dat Kaatje zulke mooie oren heeft dat ze erin wil kijken, liefst met een lampje want het is nogal donker in die oren. De dokter kijkt nog in haar mond en voelt nog aan haar buik en dan is ze helemaal klaar. Mama krijgt een briefje voor de apotheek. Als Kaatje die medicijnen neemt en goed slaapt, zal ze gauw weer beter zijn, zegt de dokter. Kaatje is opgelucht: de dokter is heel lief en Kaatje is er nu zeker van dat ze gauw weer beter zal zijn. Liesbeth Slegers schr…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia