Boek
Nederlands

De kok

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De kok
×
De kok De kok
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Waar werkt een kok? Wat heeft hij nodig om zijn werk te doen? Wat doet hij de hele dag? Hoe gaat het er aan toe in de keuken van een restaurant? Wat moet je goed kunnen om een kok te zijn? Het beroep van de kok in woord en beeld.
Onderwerp
Koks
Titel
De kok
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044819328

Besprekingen

Groot informatief prentenboek over het werk van een kok. Wat gebeurt er allemaal in de keuken voordat mensen in een restaurant komen eten? Eerst wordt iets verteld over de outfit van de kok en zijn benodigdheden, zoals de oven, kookpotten, messen en ingrediënten. Vervolgens wordt ingegaan op het bedenken van het menu en gerechten, de inkoop van groenten e.d. en de samenwerking tussen koks. Als ten slotte het restaurant opengaat, komt de organisatie van het bereiden en presenteren van eten aan bod. Achterin staan nog enige doe-vragen. De beschrijvende tekst - op het niveau van jonge kinderen - is op de linkerpagina afgedrukt. Er is een vrij grote vette letter zonder schreef gebruikt. Daarboven staat een kleinere vierkante illustratie, soms met een benaming, in dezelfde techniek (dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache) als de paginagrote illustratie van vooral koks aan het werk op de rechterbladzijde. De gestileerde tekeningen, met bolle gezichten, waarbij de expressie wordt weerge…Lees verder

De kok

Het achttiende boek uit de beroepenreeks van Liesbet Slegers gaat deze keer over de kok. Waar werkt een kok? Welke kleren draagt een kok? Met wie werkt een kok samen? Wat heeft een kok allemaal nodig? Op deze vragen en nog veel meer krijgen de kleuters een antwoord in het boek. Dat een kok ook een beetje een kunstenaar is, wordt  meegegeven. Wie bedenkt immers al die lekkere recepten?
Op haar alom gekende wijze illustreert Liesbet Slegers elk aspect van het beroep.  Achteraan kunnen de kinderen zelf enkele dingen uitproberen (onder begeleiding uiteraard).
Een degelijk informatief kleuterboek dat bij velen in de smaak zal vallen.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia