Door een experimenteel implantaat beschikt Grey over buitengewone krachten en intelligentie. Hij gaat op zoek naar de overvallers die zijn vrouw vermoordden en hem verlamd achterlieten.
Titel
Upgrade / written and directed by Leigh Whannell
Regisseur
Leigh Whannell
Acteur
Logan Marshall-Green Betty Gabriel Harrison Gilbertson
Componist
Jed Palmer
Taal
Engels
Uitgever
Universal, [2019]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083181000

Besprekingen

Sciencefiction-actiefilm van Leigh Whannell (Insidious 3) met Logan Marshall-Green (Quarry). In een nabije high-tech toekomst worden Grey en zijn vrouw gewelddadig beroofd. Grey’s vrouw wordt vermoord, zelf raakt hij verlamd. Na een poging tot zelfmoord krijgt hij bezoek van een geheimzinnige uitvinder (Harrison Gilbertson) die hem een experimenteel implantaat aanbiedt, genaamd STEM. Nadat STEM in zijn halswervels geplaatst is beschikt Grey niet alleen over uitzonderlijke krachten en behendigheid, maar ook over een kunstmatige intelligentie. Hij gaat op zoek naar de daders van de overval om wraak te nemen. Intussen probeert rechercheur Cortez (Betty Gabriel) hem in te rekenen. De film is zeer gewelddadig en is een mix van genres, met ook komische en horrorelementen. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 87% ‘fresh’: ‘Like its augmented protagonist, Upgrade's old-fashioned innards get a high-tech boost – one made even more powerful thanks to sharp humor and a solidly…Lees verder

Over Leigh Whannell

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Cathy Greutert

Leigh Whannell (Melbourne, 17 januari 1977) is een Australische acteur, scenarioschrijver, producent en regisseur. Zijn carrière begon met het bedenken van de horrorfilm Saw (2004), samen met regisseur James Wan. Deze regisseerde de film. Whannell schreef de film en speelde een rol in de film, samen met Cary Elwes. Later kwamen vervolgfilms van Saw, maar Whannell produceerde deze films alleen. Maar na het succes van de eerste Saw, schreef Whannell nog een aantal andere horrorfilms, geregisseerd door Wan. Deze films zijn Dead Silence (2007) en films binnen de Insidious-franchise (waarin hij ook te zien is, en waarvan hij het derde deel geregisseerd heeft).

Filmografie

Lees verder op Wikipedia