Boek
Nederlands

Het verraad van Natalie Hargrove

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (vertaler)

Het verraad van Natalie Hargrove

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Natalie Hargrove, populair en meedogenloos, wil niets liever dan prom queen worden. Haar ex-vriendje Justin dreigt haar plannen echter te ruïneren. Bij wijze van grap binden Natalie en haar vriendje Mike hem na een feestje vast aan een kerk. De volgende ochtend wordt Justin dood aangetroffen.
Titel
Het verraad van Natalie Hargrove
Auteur
Lauren Kate
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The betrayal of Natalie Hargrove
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2013
157 p.
ISBN
9789000315857 (paperback)

Besprekingen

De populaire Natalie Hargrove lijkt alles mee te zitten: ze is mooi, geliefd en heeft een relatie met de knappe, rijke Mike. Maar voor Natalie telt nu maar een ding: verkozen worden tot de Palmetto-prins en -prinses. Hoewel het een uitgemaakte zaak lijkt dat Natalie gaat winnen, heeft Mike zware concurrentie van Justin Balmer, Natalies ex. Natalie stelt dan ook alles in het werk om Justin uit te schakelen en is bereid om ver te gaan. Maar dan gaat het gruwelijk mis en moet Natalie alles op alles zetten om haar reputatie en haar luxeleventje te behouden. Daarbij dreigt haar verleden haar in te halen, een verleden waar ze liever niet aan herinnerd wordt.
Het verraad van Natalie Hargrove is een verhaal dat ondanks alle intriges en verwikkelingen erg aan de oppervlakte blijft. Als hoofdpersonage wekt Natalie geen greintje sympathie op; ondanks haar nare verleden zijn haar acties moeilijk te begrijpen. Pas aan het slot wordt enigszins duidelijk waarom Natalie zo heeft gehandeld…Lees verder
Nathalie Hargrove (17, ik-figuur) is een rasopportunist. Ze zit op de populaire Palmetto high school. Volgens Natalie voedt, reinigt en geneest deze school zichzelf op basis van therapeutische krachten en geruchten. Geruchten die zij zelf ook verspreidt, want ze wil hoe dan ook bij de populaire leerlingen horen. Ze heeft zich omhoog geworsteld vanuit haar achterstandsmilieu en wil prinses van Palmetto worden. Haar welgestelde vriend Mike moet dan de prins zijn. Zij gaat hiervoor ver. Echter, haar zorgvuldig opgebouwde reputatie loopt gevaar, want dingen blijken niet altijd te zijn zoals ze lijken. Nathalie zal weinig sympathie van de lezer krijgen. In de proloog en epiloog wordt ze als het ware toegesproken. In lange zinnen, met veel bijzinnen vol (overbodige) details, vertelt de auteur, bekend van de populaire serie 'Fallen'*, dit verhaal, wat haar debuut is. In tegenstelling tot Fallen zijn de verhaalfiguren oppervlakkig in deze realistische roman, die in het hedendaagse zuiden van …Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken