Boek
Nederlands

Extase

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (vertaler)

Besprekingen

Negen dagen hebben Lucinda (Luce) en de gevallen engel Daniël om Lucifers snode plannen te dwarsbomen. In dit vierde en laatste deel van Lauren Kates reeks rond de vervloekte geliefden, wil Lucifer het verleden uitwissen tot aan het moment van de Val. Lucinda heeft nu echter toegang tot haar herinneringen aan haar voorbije levens, waardoor ze steeds dichter komt bij de ontrafeling van het mysterie en meer inzicht krijgt in de vloek die op haar en Daniël rust. Het laatste wat de geliefden willen, is dat de verstreken eeuwen ongedaan worden gemaakt. Om nog een kans te maken op een toekomst samen moeten ze naar drie verschillende steden reizen om daar evenveel relikwieën te bemachtigen. Wanneer ze hierin geslaagd zijn, moeten ze deze relikwieën samenbrengen op de Sinaïberg, waar hen de precieze locatie van de Val zal geopenbaard worden. Dat is meteen ook de plaats waar ze moeten zijn om Lucifer een stok in het wiel te steken.
De roman zit net als de voorgaande delen vol zeemzoete, …Lees verder
Na Lucifers uitspraak is de val van miljoenen engelen uit de hemel begonnen en zal negen dagen duren. Binnen die tijd moeten Daniël en Luce de exacte locatie van de Val vinden om te verhinderen dat zevenduizend jaar geschiedenis wordt uitgewist. Drie relieken kunnen hen daarbij helpen, maar moeten eerst gevonden worden. De tijd dringt en onderweg krijgen zij te maken met vurige aanvallen van de Scales (mindere engelen) en de Elders. Onthullend laatste deel van de serie ‘Fallen’, waarin de ware toedracht van de vloek gaandeweg wordt ontsluierd, alle ontbrekende stukjes op hun plaats vallen en de onderlinge verhoudingen zichtbaar worden. Luce is de sleutelfiguur die op eigen kracht inzicht moet krijgen in haar eigen bestaan, om iets aan de dreigende situatie te kunnen veranderen. De soms poëtische beschrijvingen zijn beeldend, met gevoel voor drama en sfeer en de slotscène is boeiend en bevredigend. De Engelse titel ‘Rapture’* heeft de Bijbelse betekenis ‘opname in de hemel’. Aantrekkel…Lees verder

Extase

'Extase' is het vierde en laatste deel in de Fallen-reeks. Luce beleefde haar vorige levens opnieuw door te reizen in de tijd. Ze begrijpt haar verleden en dat van haar geliefde, de engel Daniël, nu beter. Maar voor ze voor altijd samen kunnen zijn, moeten ze de plannen van Lucifer verijdelen. De Val der engelen herhaalt zich, waardoor duizenden jaren geschiedenis zal worden uitgewist. Luce en Daniël hebben negen dagen om de juiste locatie van de Val te vinden. Samen met hun vrienden gaan ze op zoek naar drie relieken die hen daarbij kunnen helpen. Zullen ze deze race tegen de tijd winnen?
In dit onthullende slot wordt de toedracht van de vloek die op Luce en Daniël rust ontsluierd. Luce moet de waarheid op eigen kracht achterhalen en het wordt al snel duidelijk dat ze nog altijd niet alles weet. De meeste puzzelstukjes vallen uiteindelijk wel op hun plaats, maar door alle expliciete uitleg vertraagt het verhaalverloop. Er wordt opnieuw van hot naar her gereisd, vrienden en vija…Lees verder

Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken