Boek
Nederlands

Engelen in het donker

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
Titel
Engelen in het donker
Auteur
Lauren Kate
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Angels in the dark
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2014
55 p.
Aantekening
Deze bundel bevat zeven achtergrondverhalen bij de Fallen-serie
ISBN
9789000337705 (hardback)

Besprekingen

Verhalenbundel met zeven korte achtergrondverhalen met momenten uit de levens van de belangrijkste personages uit de romantische fantasy-serie ‘Fallen’. Een feest loopt heel erg uit de hand, Arrianne doet groot inkopen in een kringloopwinkel, Daniël verstopt zich in de sloppenwijken van L.A., Miles betreedt de duisternis, Roland Sparks heeft een ongemakkelijk gesprek met Francesca op de mysterieuze Kustschool, Cam jaagt op een Verschoppeling, en ten slotte een liefdesscène tussen de steeds weer opnieuw gereïncarneerde Luce en de Gevallen Engel Daniël. De Amerikaanse schrijfster is zeer geïnteresseerd in religie. De invloed van de Bijbel, die zij als een literair werk ziet, is terug te vinden in haar werk. De verhalen sluiten aan bij gebeurtenissen die plaatsvonden in de vier delen uit de serie ‘Fallen’. Met fenomenen als Gevallen Engelen, Verkondigers, Verschoppelingen en Demonen zijn ze lastig te begrijpen voor lezers die de serie niet kennen. Daarom zullen alleen fans van de serie g…Lees verder

Fallen. Engelen in het donker

Dit boekje hoort bij de reeks 'Fallen' over Luce en de gevallen engelen op aarde. Telkens wanneer Luce en Daniël op elkaar verliefd worden, betekent dat het einde voor Luce en rest er Daniël niets anders dan door de eeuwen heen te wachten tot ze in een nieuw leven weer opduikt. Zeven korte hoofdstukjes geven inkijk in de wereld van Fallen. Ze sluiten niet op elkaar aan en zijn niet te begrijpen voor wie de boeken niet heeft gelezen. Verschillende personages waarmee de lezer in de reeks kennismaakte, komen aan bod. Je krijgt zo een tikje meer achtergrond bij de karakters, maar je moet daarvoor vooral tussen de lijnen lezen. De verhalen voegen niet veel toe aan de boeken. Het lijkt een beetje een gedrukte versie van samengeraapte ‘deleted scenes’ op een bonus-dvd. Alleen voor echte fans.


Over Lauren Kate

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JoseBriel1990

Lauren Kate (Dallas, Texas) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur. Ze studeerde aan het college van Atlanta, waar ze geïnspireerd werd tot het schrijven van haar zesdelige serie Fallen. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen.

Bibliografie

Fallen

  • 2009 - Fallen (Fallen 2010)
  • 2010 - Torment (Kwelling 2011)
  • 2011 - Passion (Passie 2011)
  • 2012 - Fallen In Love (Fallen In Love 2012)
  • 2012 - Rapture (Extase zomer 2012)
  • 2016 - Unforgiven (Schuld 2016)

Teardrop

  • 2013 - Teardrop (Teardrop 2014)
  • 2014 - Waterfall (Waterfall 2015)

Andere boeken