Boek Nederlands

Je weet dat je dit wil : 'Cat person' en andere verhalen

Kristen Roupenian (auteur), Tjadine Stheeman (vertaler)

Je weet dat je dit wil : 'Cat person' en andere verhalen

Kristen Roupenian (auteur), Tjadine Stheeman (vertaler)
Genre:
Je weet dat je dit wil is een prikkelende verhalenbundel over seks, daten en het moderne leven. Roupenians verhalen gaan over vrouwen thuis, op het werk, op een date, bij de dokter, met hun gezin en met hun vrienden. Vrouwen die worstelen met lust, boetedoening, schuld en woede. De verhalen fascineren maar wekken ook afkeer op, angst en verrukking, weerzin en opwinding. Je weet dat je dit wil toon
Titel
Je weet dat je dit wil : 'Cat person' en andere verhalen
Auteur
Kristen Roupenian
Vertaler
Tjadine Stheeman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
You know you want this
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2019
255 p.
ISBN
9789046824221 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Opgelet! Bizarre verlangens

De mens is een raar beestje. Zo zou je de debuutbundel van Kristen Roupenian, de Amerikaanse schrijfster van de internethype 'Cat person', kunnen samenvatten. Gevoelige zielen zijn gewaarschuwd: dit zijn geen aaibare vertellingen.

De feiten: verschillende literaire magazines wezen ­Kristen Roupenians verhaal 'Cat person' af voordat The New Yorker het publiceerde in december 2017. De #MeToo-storm woedde volop en het korte verhaal werd, met meer dan 4,5 miljoen hits, een internetsensatie.

'Kattenmens', zoals het heet in vertaling in haar bundel Je weet dat je dit wil, was het juiste verhaal op het juiste moment. Margot, buffetmeisje in een bioscoop, ontmoet Robert, een dertiger die gevatte berichtjes schrijft. Haar verliefdheid wordt aangewakkerd door zijn verbale vernuft. Eenmaal ze zijn tong in haar keel heeft gevoeld, gaat het minder goed. Dit is een vertelling over doorzetten in bed, ook al walg je van je medespeler, over de verbijsterende fysieke handelingen die je uitvoert terwijl je al aan het bedenken bent hoe je dit nu weer zal vertellen aan je beste vriendin, over de krankzinnige gedachten die je verzint om het gedrag van een ander goed te praten.

Inspiratie vond Roupenian in een on…Lees verder