Boek
Nederlands

Adela en Helena

Theatertekst van de theaterproductie over het leven van Adela Rozenbaum en Helena Woronzowa, twee vrouwen die in de oorlog moesten vluchten uit hun geboorteland.
Titel
Adela en Helena
Auteur
Kris Van Steenberge
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2017
112 p.
Aantekening
Gebaseerd op de levensverhalen van de moeders van Jan Kluger en Hans-Peter Kusters, de producenten van het theaterstuk Adela en Helena. Het stuk wordt geregisseerd door Ignace Cornelissen en gespeeld door Chris Lomme, Katelijne Verbeke en Simone Milsdochter in het najaar van 2017.
ISBN
9789460016165 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Toneeltekst. De Belgische romanschrijver Kris Van Steenberge schreef voor theatermakers Jan Kluger en Hans Kusters deze tekst over hun moeders Adele Rozenbaum en Helena Woronzowa, twee vrouwen die voor de oorlog in hun geboorteland (Polen en Rusland) op de vlucht gingen en terechtkwamen in België. Het zijn ontroerende verhalen in eenvoudige bewoordingen, die vertellen welke ontberingen ze hebben doorgemaakt. Het zijn niet alleen hun persoonlijke verhalen, maar ook het verhaal van mensen die moeten vluchten en in een vreemde omgeving een nieuw bestaan moeten opbouwen, toen en nu.