Toon meer
Titel
Sleeper
Uitvoerder
Keith Jarrett 1945- (piano;percussie) Jan Garbarek  (saxofoon;fluit;percussie) Palle Danielsson  (contrabas) John Christensen  (drums;percussie)
Uitgever
ECM, 2012
2 cd's
Speelduur
01:46:53
Aantekening
Recorded in: Tokyo, April 16, 1979
EAN
0602537055708
CDR
JE34670

Over Keith Jarrett

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Olivier Bruchez

Keith Jarrett (Allentown, 8 mei 1945) is een Amerikaans pianist.

Beginjaren

Jarrett werd geboren en groeide op in Allentown, Pennsylvania. Hij bezit een absoluut gehoor en begon op driejarige leeftijd piano te spelen; met zeven jaar gaf hij zijn eerste recital met werken van Mozart, Bach, Beethoven en Saint-Saëns. Gedurende zijn jeugd werd Jarrett onderwezen in klassieke muziek. Na zijn middelbare school verhuisde Jarrett naar Boston, Massachusetts, waar hij kortstondig de Berklee College of Music bezocht. In zijn tienerjaren kreeg hij de mogelijkheid compositie te studeren bij de vermaarde docente Nadia Boulanger, maar Jarrett verkoos naar New York te verhuizen om daar jazzmuziek te spelen. Een optreden van Dave Brubeck was hierbij een vroege inspiratie.

In New York speelde hij veelal in de beroemde jazzclub Village Vanguard, waarna hij begon te toeren met Art Blakey's The Jazz Messengers. Hij werd al snel opgeme…Lees verder op Wikipedia