Boek
Nederlands

Vrolijk Pasen!

Kathleen Amant (auteur)
+1
Vrolijk Pasen!
×
Vrolijk Pasen! Vrolijk Pasen!

Vrolijk Pasen!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is bijna Pasen. De juf van Anna vertelt dat de paashaas alle eieren in het park heeft verstopt. Het is heerlijk lenteweer en ze gaan met elkaar naar buiten. Wat is het moeilijk om nog niet van de eitjes te snoepen! Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Vrolijk Pasen!
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789044833188 (hardback)

Besprekingen

Als Anna op school komt, is ze teleurgesteld dat haar paasmandje nog leeg is. De paashaas is niet geweest. De juf zegt dat de paashaas de eitjes in het park verstopt heeft. Daar gaan ze dus allemaal heen. Onderweg zien ze lammetjes, kalfjes en kleine vogeltjes. Alle kinderen mogen op het grasveld drie eitjes zoeken en in hun mandje doen, maar ze mogen nog geen eitje in hun mond stoppen. Of dat gaat lukken? Dit vrolijke prentenboek is helemaal afgestemd op de belevingswereld van kleuters. Het is een beetje spannend: is de paashaas geweest? De kinderen kunnen niet wachten met snoepen en het verhaal loopt ook nog vrolijk af. Kinderen die worden voorgelezen kunnen helpen zoeken naar alle verstopte eieren. Wat wil je nog meer? De illustraties zijn in primaire kleuren gemaakt in de bekende stijl van de vele prentenboeken over Anna. De tekst is duidelijk leesbaar in de illustraties gedrukt. De multiculturele klas van Anna is geen onderwerp, maar een vanzelfsprekend gegeven in de illustraties…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia